ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καταθέτουν το αντιρατσιστικό ν/σ

Εντείνεται η κυβερνητική κόντρα με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε σήμερα μέσω επιστολής να προωθηθεί και να ψηφιστεί από τη Βουλή Πρόταση Νόμου για το συγκεκριμένο ζήτημα. Το κείμενο της επιστολής. Στάση αναμονής από τη ΔΗΜΑΡ.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καταθέτουν το αντιρατσιστικό ν/σ

Ως κοινή πρόταση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προωθείται και θα κατατεθεί το υπάρχον αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ιπποκράτους. Όπως αναφέρεται "μετά από επικοινωνία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, αποφασίστηκε οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των δύο κομμάτων να καταθέσουν ως κοινή πρόταση νόμου το υπάρχον αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης".

Νωρίτερα, το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει να προωθηθεί άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στην αρμόδια επιτροπή και στην ολομέλεια της Βουλής η Πρόταση  Νόμου του κόμματος για το αντιρατσιστικό. Για τον λόγο αυτό ο Γ. Μανιάτης έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής:

Η επιστολή προς τον Β. Μεϊμαράκη

"Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων, καθώς και της χθεσινής συνάντησης των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία, ζητούμε, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό της Βουλής, να προωθηθεί άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στην αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής, η Πρόταση  Νόμου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. «Καταπολέμηση Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας», την οποία έχουμε καταθέσει ως Κοινοβουλευτική Ομάδα από 21 Μαρτίου 2013.

Η υιοθέτηση στο εθνικό Δίκαιο προβλέψεων σημαντικού αξιακού, ιδεολογικού και ιστορικού περιεχομένου για την αποτροπή και αυστηρή τιμωρία πράξεων εγκληματικότητας, βιαιοπραγίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας, με δεδομένη μάλιστα την ανάγκη εναρμόνισης με την Απόφαση – Πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της Ε.Ε., θα αποτελέσουν ισχυρό θεμέλιο ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και της ασφάλειας των πολιτών, καθώς και της αποτελεσματικής θωράκισης του δημοκρατικού πολιτεύματος".

Στάση αναμονής από τη ΔΗΜΑΡ 

Το πρωί οι επόμενες κινήσεις της ΔΗΜΑΡ συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο Φώτης Κουβέλης ενημέρωσε τα ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ για το τι διαμείφθηκε ανάμεσα στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου και στο πού εντοπίζονται οι διαφωνίες της Ν.Δ., όπως τις διατύπωσε ο Αντώνης Σαμαράς, για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Η ΔΗΜΑΡ επιμένει να προχωρήσει το νομοσχέδιο και επικαλείται τις δηλώσεις της αρμόδιας Ευρωπαίας επιτρόπου Σεσίλια Μάλμστρεμ, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση δεσμεύτηκε, στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα, να φέρει νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Για τα περί αμφισβήτησης της συνοχής της κυβέρνησης, μετά τη διαφωνία των τριών αρχηγών, τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ δηλώνουν ότι δεν τους αφορούν τα σενάρια αυτά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v