Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναλαμβάνει συντονιστής για διαφθορά ο Ι. Τέντες

Καθήκοντα "Εθνικού Συντονιστή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς'" αναλαμβάνει ο Ιωάννης Τέντες, ο οποίος υπέβαλε και τυπικά την παραίτησή του από τη θέση του εισαγγελέα του Άρειου Πάγου.

Αναλαμβάνει συντονιστής για διαφθορά ο Ι. Τέντες

Την παραίτησή του και τυπικά από την θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ανακοίνωσε με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο κ. Ιωάννης Τέντες ο οποίος προσεχώς αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα του "Εθνικού Συντονιστή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς'"

Στην επιστολή παραίτησής του αναφέρεται : "Παραιτούμαι των καθηκόντων μου προκειμένου να αποδεχθώ την πρόταση του προέδρου της κυβέρνησης να οριστώ στην ανεξάρτητη θέση του Εθνικού Συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς για την οποία επιλέγομαι, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έλαβα, ως πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής.

Στην απόφαση αυτή οδηγούμαι ενόψει του ότι απομένει πλέον ελάχιστος χρόνος για την εξάντληση της θητείας μου στην θέση που κατέχω, ενώ με την ανάληψη των νέων καθηκόντων θα μου δοθεί η ευκαιρία και η ηθική ικανοποίηση να συνεχίσω να επιτελώ επί μακρό διάστημα έργο εν μέρει ταυτιζόμενο ως προς τον σκοπό με αυτό που επιτελώ επί τετραετία".

Η θητεία του Εθνικού Συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς είναι πενταετής ενώ υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό και την Βουλή.

Ο κ. Τέντες τίθεται επικεφαλής 12μελούς συντονιστικού συμβουλίου στο οποίο θα συμμετέχουν επίσης οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Δικαιοσύνης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Οικονομικών και Ανάπτυξης, ο Εισαγγελέας Διαφθοράς, ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, ο Πρόεδρος της Αρχής κατά του Ξεπλύματος, ο Συνήγορος του Πολίτη, ο Διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας και ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Αντικαταστάτρια του κ. Τέντε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα είναι προσωρινά η κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη ενώ στη συνέχεια το υπουργικό συμβούλιο θα αναδείξει το νέο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v