ΟΚΑΑ: Κέρδη πρό φόρων έναντι ζημιών

Περιορίστηκαν οι καθαρές ζημιές του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών & Αλιείας (Ο.Κ.Α.Α.) κατά τη διάρκεια της περασμένης οικονομικής χρήσης.

ΟΚΑΑ: Κέρδη πρό φόρων έναντι ζημιών
Κέρδη προ φόρων έναντι ζημιών και ενίσχυση του κύκλου εργασιών του εμφάνισε κατά τη διάρκεια της περασμένης οικονομικής χρήσης ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών & Αλιείας (Ο.Κ.Α.Α.), οι καθαρές ζημιές του οποίου περιορίστηκαν σημαντικά.

Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα πριν από φόρους της, ανήλθαν σε κέρδη ποσού 22.803,73 ευρώ, έναντι ζημιάς 1.492.634,36 ευρώ το 2011, ενώ, ο κύκλος εργασιών του, ενισχύθηκε κατά 57,3% στα 10.025.398,60 ευρώ από 6.372.259,98 ευρώ που ήταν το 2011. Σε ότι αφορά στα αποτελέσματα μετά από φόρους αυτά διαμορφώθηκαν σε ζημιές 246.279 ευρώ από ζημιές ύψους 1,485 εκατ. ευρώ που είχε εμφανίσει στη χρήση του 2011.

Η βελτίωση των αποτελεσμάτων προ φόρων οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση του τζίρου και στην αντίστοιχη μείωση των εξόδων της εταιρείας. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και η μετατροπή των ιχθυοσκαλών σε υποκαταστήματα του Οργανισμού, μετά την 1η Ιουλίου του 2012. Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι η εταιρεία κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, κατέβαλε στο Ελληνικό Δημόσιο 3 εκατ. ευρώ σε μετρητά ως μέρος της επιστροφής μετοχικού κεφαλαίου.

Αναφερόμενος στην πορεία της εταιρείας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης ανέφερε μεταξύ των άλλων:

«Η επιστροφή στην κερδοφορία και η αύξηση του κύκλου εργασιών, σηματοδοτούν μια νέα εποχή για έναν νέο μεγάλο δημόσιο Οργανισμό που με εθνική εμβέλεια διασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό στο χονδρεμπόριο τροφίμων και κατ' επέκταση σε όλο το φάσμα διακίνησης τροφίμων, διασφαλίζει την διάθεση των αγροτικών και αλιευτικών προϊόντων και εγγυάται την πρόσβαση των πολιτών στα αγαθά.

Στον ισολογισμό του 2012, που δημοσιεύουμε, αποτυπώνεται η αποτελεσματικότητα της νέας αντίληψης για το Δημόσιο Μάνατζμεντ που εφαρμόζουμε στα πλαίσια της εθνικής προσπάθειας, η δυνατότητα ενίσχυσης των δημόσιων εσόδων και η ανταποδοτικότητα στους συναλλασσόμενους.».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v