ΤΑΙΠΕΔ: Αποσφραγίστηκε η προσφορά της Socar

Η προσφορά της "SOCAR" εξετάζεται στις λεπτομέρειες και παραδοχές της, από τους Συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ και των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) καθώς και από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ. Δεν ελήφθη απόφαση.

ΤΑΙΠΕΔ: Αποσφραγίστηκε η προσφορά της Socar

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποσφράγισης της οικονομικής προσφοράς της εταιρίας "SOCAR" για τον ΔΕΣΦΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.

"Η προσφορά της "SOCAR" εξετάζεται στις λεπτομέρειες και παραδοχές της, από τους Συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ και των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) καθώς και από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε σε επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ και των ΕΛΠΕ να ληφθούν αποφάσεις".

Το γεγονός πάντως ότι δεν ανακοινώθηκε απόφαση προβληματίζει την αγορά καθώς θα μπορούσε να είναι δείγμα εμπλοκής αναφορικά με το τίμημα ή όρους που περιλαμβάνει η συγκεκριμένη προσφορά. 

Κατά ορισμένες πληροφορίες, οι Αζέροι είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στο διαγωνισμός μέχρι το τέλος και το τίμημα που προσφέρουν είναι της τάξης των 430 εκατ. ευρώ. Η καθυστέρηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σχετίζεται με την προσπάθεια της κυβέρνησης να παίξει κατενάτσιο και να μην ληφθεί οριστική απόφαση μέχρι να υπάρξει σαφής ένδειξη για τις αποφάσεις της αζέρικης πλευράς για τον αγωγό TAP. Αυτό αναμένεται να γίνει ως την επόμενη Παρασκευή 21 του μήνα. Οπως σημειώνονταν μάλιστα, οι αζέροι είναι διατεθειμένοι να ανεβάσουν την προσφορά τους ως τα 500 εκατ. ευρώ. 

Η ανακοίνωση των ΕΛΠΕ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. ανακοίνωσε ότι σήμερα αποσφραγίστηκε η οικονομική προσφορά της εταιρείας SOCAR για την αγορά του 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ Α.Ε.

Η προσφορά εξετάζεται από τους συμβούλους της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. και του ΤΑΙΠΕΔ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v