Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣτΕ: Νόμιμη η απόφαση για το λουκέτο στην ΕΡΤ

Νόμιμη κρίθηκε κατά πλειοψηφία η κοινή υπουργική απόφαση βάσει της οποίας σιώπησε η ΕΡΤ από την επιτροπή αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

ΣτΕ: Νόμιμη η απόφαση για το λουκέτο στην ΕΡΤ

Νόμιμη κρίθηκε κατά πλειοψηφία η κοινή υπουργική απόφαση βάσει της οποίας σιώπησε η ΕΡΤ από την επιτροπή αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας καθώς μόνο ένας από τους πέντε δικαστές εξέφρασε αντιρρήσεις για το γεγονός ότι η ΕΡΤ καταργήθηκε χωρίς να έχει εγκριθεί ο νέος φορέας.

Κατά τα λοιπά, η απόφαση της επιτροπής επιβεβαίωσε την προσωρινή διαταγή που εξέφρασε στις αρχές τις εβδομάδας ο πρόεδρος Κ. Μενουδάκος και αναφέρει ρητά ότι η ΕΡΤ έχει καταργηθεί και οι εργαζόμενοι σε αυτήν είναι απολυμένοι.

Συγκεκριμένα η επιτροπή αναστολών του ΣτΕ αναστέλλει την υπουργική απόφαση μόνο ως προς το σκέλος που αφορά το μαύρο στις οθόνες και διατάσσει την επαναλειτουργία δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα το συντομότερο δυνατό με ευθύνη του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, του υπουργού Επικρατείας Σίμου Κεδίκογλου και του ειδικού διαχειριστή που θα οριστεί για την ΕΡΤ.

Οι τρεις αυτοί είναι υπεύθυνοι προκειμένου το συντομότερο δυνατό να λάβουν μέτρα ώστε όπως αναφέρεται να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό και να εκπέμπεται το αναγκαίο πρόγραμμα και εκπομπές ραδιοτηλεοπτικά και μέσω διαδικτύου.

Τέλος το δικαστήριο επιφυλάσσεται να επανέλθει σε εύλογο χρόνο προκειμένου να ελέγξει αν εφαρμόζεται η απόφασή του.

Μεταξύ άλλων, στο σκεπτικό αναφέρεται ότι προκαλείται ανεπανόρθωτη βλάβη από την παύση της μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών από δημόσιο φορέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v