Lipton: Πρώιμη η συζήτηση για χρηματοδοτικό κενό

Ο αξιωματούχος του ΔΝΤ δηλώνει ότι είναι πρώιμο να γίνεται λόγος για χρηματοδοτικό κενό. Επιβεβαιώνει ότι εάν επιτευχθεί συμφωνία με την Αθήνα έως τον Ιούλιο, καλύπτεται η χρηματοδότηση για το επόμενο έτους. Πρόβλημα οι ιδιωτικοποιήσεις.

Lipton: Πρώιμη η συζήτηση για χρηματοδοτικό κενό

Είναι πρώιμο να μιλάει κανείς για αναστολή των πληρωμών στην Ελλάδα δηλώνει ο David Lipton. «Το θέμα είναι πρώιμο. Είμαστε ακόμη σε συζητήσεις με την Ελλάδα. Με την προϋπόθεση ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία πριν τα τέλη Ιουλίου, υπάρχει χρηματοδότηση για το επόμενο έτος» δήλωσε ο ανώτατος αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο CNBC .

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα των Financial Times που κάνει λόγο για απροθυμία των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών να μετακυλήσουν τα ελληνικά ομόλογα που διαθέτουν, ο κ. Lipton δήλωσε: «Οι κεντρικές τράπεζες θα πάρουν τις δικές τους αποφάσεις. Έχουν διατυπώσει δεσμεύσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα στηρίξουν την Ελλάδα και είμαστε αρκετά βέβαιοι ότι θα υλοποιήσουν αυτές τις δεσμεύσεις» .

Τόνισε ότι η Ελλάδα καταγράφει πρόοδο συμπληρώνοντας ότι ένα θέμα προβληματισμού είναι η πορεία των ιδιωτικοποιήσεων. «Δουλειά μας είναι να παλέψουμε την κρίση. Και ρέπει να κάνουμε ανελέητη επαναξιολόγηση όλων όσων κάνουμε. Το κάνουμε κατά περιόδους. Δεν θέλουμε να επικρίνουμε κάποιον» καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v