Αρχίζει η μάχη των υπουργείων

Ήδη τα δύο κομματικά επιτελεία βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή και έχει αρχίσει ήδη το μοίρασμα των υπουργείων και στην συνέχεια θα μπουν στην ονοματολογία.

Αρχίζει η μάχη των υπουργείων
Μετά τις επίσημες δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να γίνει η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι θα περιμένουν την τελική επίσημη απάντηση του Φώτη Κουβέλη για το εάν θα αποσύρει τους υπουργούς του και τι στάση θα κρατήσει ώστε Σαμαράς και Βενιζέλος να σχεδιάσουν τη νέα κυβέρνηση.

Ήδη τα δύο κομματικά επιτελεία βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή και έχει αρχίσει ήδη το μοίρασμα των υπουργείων και στην συνέχεια θα μπουν στην ονοματολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα «σπάσει» το υπουργείο Ανάπτυξης, θα ενταχθεί στο οικονομικό επιτελείο και στέλεχος από το ΠΑΣΟΚ, «μάχη» γίνεται για το υπουργείο Δικαιοσύνης ενώ ο αρμόδιος υφυπουργός για την δημόσια τηλεόραση θα προέρχεται από το κόμμα του Ευ. Βενιζέλου.

Το «στοίχημα» πλέον για τους δύο πολιτικούς αρχηγούς είναι η άμεση μεταβατική λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης προκειμένου να φύγει το «μαύρο» από τις οθόνες. Δεν αποκλείεται αυτό να γίνει ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Το παρασκήνιο της σύσκεψης

Απέρριψε τις πρόωρες εκλογές, απάντησε αρνητικά στις εισηγήσεις που δέχθηκε από υπουργούς για να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση. Ο Πρωθυπουργός σχεδιάζει πλέον τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης με έναν λιγότερο εταίρο μετά την υπαναχώρηση του Φ. Κουβέλη.

Συνομιλητές του Πρωθυπουργού, προσπαθώντας να εξηγήσουν την αλλαγή στάσης του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ, τόνιζαν ότι ο Φ. Κουβέλης έψαχνε το τελευταίο διάστημα τρόπους διαφυγής. Σημείωναν, επίσης, πως ο Α. Μανιτάκης που ήταν ο «εκλεκτός» της ΔΗΜΑΡ δεν προχώρησε σε καμία μείωση του δημόσιου τομέα (απολύσεις – κινητικότητα) παρά το γεγονός ότι υπήρχε συμφωνία των πολιτικών αρχηγών και ήταν η κύρια αιτία που ανάγκασε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως τα περισσότερα νομοσχέδια που έφερε στην βουλή η τρικομματική κυβέρνηση τα ψήφισαν ουσιαστικά μόνο οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ορισμένα κυβερνητικά στελέχη σημείωναν με νόημα πως ο Φ. Κουβέλης ήταν ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που μετείχε στην κυβέρνηση και δεν είχε συναντήσει ποτέ την τρόικα.

 

Πηγή: Real.gr

 

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο