Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμεσα επιτόπου έλεγχοι σε ασφαλιστικά ταμεία

ΕΟΠΥΥ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΑΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΤΑΥΤΕΚΩ μπαίνουν στο στόχαστρο. Στόχος να διαπιστωθούν οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ως τις 31/12/2011.

Αμεσα επιτόπου έλεγχοι σε ασφαλιστικά ταμεία

Τη συγκρότηση κλιμακίων για τη διενέργεια ελέγχου στις οικονομικές υπηρεσίες των φορέων: ΕΟΠΥΥ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΑΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΤΑΥΤΕΚΩ, προβλέπει απόφαση του υπουργού Αναπληρωτή Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. 

Τα κλιμάκια συγκροτούνται τουλάχιστον από δύο υπαλλήλους, εκ των οποίων ο ένας ορίζεται ως συντονιστής. Οι υπάλληλοι που μετέχουν στα κλιμάκια ορίζονται εγγράφως από τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Ελέγχων της Γ. Δ. Δημοσιονομικού Ελέγχου.

Το έργο των ελεγκτικών κλιμακίων συνίσταται:

-Στην επαλήθευση του ύψους των ανεξόφλητων λογαριασμών και υποχρεώσεων του ΕΟΠΠΥ και των προκατόχων φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης κατά την 31/12/2011, καθώς και

-Στην επαλήθευση της εκκαθάρισης των ανεξόφλητων λογαριασμών και υποχρεώσεων της 31/12/2011 των ανωτέρω φορέων κατά την 30/6/2013, προκειμένου να προετοιμασθούν οι φορείς για τον επικείμενο έλεγχο από εξωτερικό ελεγκτή.

Ο έλεγχος θα διεξαχθεί στην έδρα του ελεγχόμενου φορέα. Μετά το πέρας του ελέγχου και ως 30-8-2013 συντάσσεται Έκθεση Αποτελεσμάτων Ελέγχου, η οποία υποβάλλεται τόσο σε φυσική μορφή όσο και σε ηλεκτρονική μορφή στις Διευθύνσεις Ελέγχων, οι οποίες τις κοινοποιούν στον ελεγχόμενο Φορέα, στο Γραφείο του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, στο Γραφείο της Γενικής Γραμματέως Δημοσιονομικής Πολιτικής, στη Διεύθυνση Υποστήριξης και Επικοινωνίας της Γενικής Δ/νσης Δημ/κών Ελέγχων, στη Δ/νση Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης και στον Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του εποπτεύοντος Υπουργείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v