Ομοσπονδία Εφοριακών: Καταγγέλει διάλυση των εφοριών

Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει η συγχώνευση τω ΔΟΥ, υποστηρίζουν οι εφοριακοί.

Ομοσπονδία Εφοριακών: Καταγγέλει διάλυση των εφοριών

Τις αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, για τη συγχώνευση από σήμερα και άλλων εφοριών, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εφοριακών (ΠΟΕ/ΔΥΟ) κάνοντας λόγο για ένα «ακόμη επεισόδιο, στη διαδικασία διάλυσης των φορολογικών υπηρεσιών, και στην ανασφάλεια και τον φόβο για τους εφοριακούς , που καλλιεργεί συστηματικά η Πολιτική Ηγεσία»

Η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι οι υπάλληλοι μετακινούνται χωρίς αίτησή τους, σε πολύ μεγάλες αποστάσεις, με συνοπτικές και απαράδεκτες διαδικασίες, αφού την ίδια ημέρα που κοινοποιήθηκε η σχετική διαταγή στην υπηρεσία τους, θα τους κοινοποιηθεί και η μετακίνηση. Στις μετακινήσεις αυτές δεν έχουν ληφθεί υπόψη οικογενειακές, υπηρεσιακές και οικονομικές δυσκολίες των υπαλλήλων.
Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμα τα εξής:

«Τα τραγελαφικά και η προχειρότητα δεν σταματούν εδώ, αφού:

1. Δεν υπάρχουν όχι μόνο οι υπηρεσιακές υποδομές για να εργαστούν (αίθουσες, Η/Υ, κλπ) αλλά ούτε καν οι στοιχειώδεις εργασιακές υποδομές και προϋποθέσεις (γραφεία - καρέκλες κλπ).

2. Θα διακοπούν έλεγχοι και διαδικασίες που ήταν σε εξέλιξη με ανυπολόγιστο δημοσιονομικό κόστος!
3. Θα ταλαιπωρηθούν πολίτες που από τις 1.7.2013 θα αναγκάζονται (ακόμη και για απλές υποθέσεις) να μετακινούνται σε άλλη πόλη!

4. Για τις μετακινήσεις αυτές, δεν υπολογίστηκαν οι υπηρεσιακές ανάγκες των εφοριών, από όπου θα μετακινηθούν.

Είναι πλέον καιρός, το Υπουργείο να σταματήσει να κτίζει στην άμμο, να λειτουργήσει με σοβαρότητα, πρόγραμμα και κυρίως λογική. Δεν μπορεί η τυπολατρεία της υλοποίησης μνημονιακών εντολών, να λειτουργεί με δογματισμό χωρίς να ενδιαφέρει η αποτελεσματική λειτουργία των εφοριών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v