Βενιζέλος: Η χώρα δεν αντέχει άλλα μέτρα

Ο Ε. Βενιζέλος σημειώνει πως όλοι αντιλαμβάνονται ότι "δεν υπάρχει σχέδιο Β και αν η χώρα πάει σε εκλογές οδηγούμαστε σε απόλυτο αδιέξοδο".

Βενιζέλος: Η χώρα δεν αντέχει άλλα μέτρα
Ως σχέση "συναντίληψης και προσωπικής εμπιστοσύνης" χαρακτηρίζει ο Ευ. Βενιζέλος τη συνεργασία του με τον Αντ. Σαμαρά, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ο κ. Βενιζέλος, αναφέρει ότι οι δυο τους φέρουν "τεράστιο βάρος" ενώ δηλώνει ότι η κυβέρνηση δεν είναι δικομματική υπό την έννοια ότι φάνηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης λόγω της ΕΡΤ πως "η κυβερνητική σταθερότητα και άρα η στρατηγική σταθερότητα της χώρας είναι μείζονος σημασίας πολιτικό αγαθό".

Σημειώνει πως όλοι αντιλαμβάνονται ότι "δεν υπάρχει σχέδιο Β και αν η χώρα πάει σε εκλογές οδηγούμαστε σε απόλυτο αδιέξοδο".

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι η χώρα δεν αντέχει άλλα μέτρα που περιορίζουν τα εισοδήματα, λειτουργούν υφεσιακά και είναι εχθρικά προς την απασχόληση.

Υπογραμμίζει ότι οι σχέσεις του με τον Γ. Στουρνάρα στηρίζονται στην αμοιβαία εκτίμηση, ενώ τονίζει πως πως η σχέση της ΔΗΜΑΡ με την κυβέρνηση θα κριθεί στην Βουλή.

Έχουμε βαθιές ανισότητες μέσα στην Ευρώπη και η πιο άμεση, η πιο κραυγαλέα ανισότητα, είναι τα επιτόκια και το κόστος ενέργειας. Η Ελλάδα, η ταλαιπωρημένη, με έξι χρόνια ύφεσης και με μια δραματική ανεργία, είναι η χώρα η οποία εξακολουθεί ακόμη και τώρα να έχει πάρα πολύ υψηλά επιτόκια, μη ανταγωνιστικά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και υψηλότερο κόστος ενέργειας, εν μέρει λόγω ακριβής πρώτης ύλης, εν μέρει όμως λόγω φορολογικών επιβαρύνσεων που μας επιβάλλουν οι δανειστές μας, εμμέσως, λόγω του προγράμματος προσαρμογής.

Αυτά είναι θέματα που πρέπει να τα θέτουμε πάντα στο τραπέζι και να τα αντιμετωπίσουμε το ταχύτερο δυνατό, σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Αιτιολογώντας την απόφασή του να κρατήσει εκτός δημοσιότητας το πόρισμα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως το έπραξε για να ανακόψει "κακά επικοινωνιακά παιχνίδια".

 

* Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Ε. Βενιζέλου δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v