Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 10,1% στην ασφάλιση πληρωμάτων πλοίων 2012

Μείωση 10,1% στα 4 εκατ. ευρώ το 2012 κατέγραψε η παραγωγή ασφαλίστρων στον κλάδο της ασφάλισης πληρωμάτων πλοίων, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

Πτώση 10,1% στην ασφάλιση πληρωμάτων πλοίων 2012
Η παραγωγή ασφαλίστρων στον κλάδο ασφάλισης πληρωμάτων πλοίων μειώθηκε κατά 10,1% και έφτασε τα 4 εκατ. ευρώ το 2012, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας για τον εν λόγω κλάδου που εκπόνησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

Εκτός αυτού, όλα τα παραγωγικά μεγέθη του κλάδου που καταγράφηκαν από την έρευνα της ΕΑΕΕ μειώθηκαν (προμήθειες, αποζημιώσεις, προβλέψεις).

Ο δείκτης ζημιών του κλάδου έμεινε σταθερός μεταξύ 44% με 45% την τελευταία διετία. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη τιμή του δείκτη αποτελεί μία από τις καλύτερες επιδόσεις της τελευταίας δεκαετίας (2003-2012).

Επιπλέον, ο δείκτης ζημιών και προμηθειών υπολογίζεται στο 55,3% για την οικονομική χρήση του 2012 (από 57,0% το 2011) και επίσης αποτελεί μία πολύ καλή επίδοση.

Σε σύγκριση με τους λοιπούς κλάδους κατά Ζημιών για το 2011, η ασφάλιση πληρωμάτων πλοίων εμφανίζει ελαφρώς μεγαλύτερο δείκτη ζημιών, αλλά μικρότερο κόστος πρόσκτησης εργασιών, ενώ ο δείκτης ζημιών και προμηθειών κινείται σε παρόμοια επίπεδα.

Τέλος, οι εκκρεμείς αποζημιώσεις ως προς την παραγωγή ασφαλίστρων του κλάδου αυξήθηκαν και παρέμειναν υψηλότερες σε σχέση με την αντίστοιχη για τους λοιπούς κλάδους κατά ζημιών

Δείτε ολόκληρη της έρευνα της ΕΑΕΕ στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό υλικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v