Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυστρία: Ακυρώθηκε γερμανοϊσραηλινός φιλικός αγώνας

Ακροδεξιοί σύνδεσμοι στη Γερμανία κερδίζουν γρήγορα έδαφος και δημιουργούν προβλήματα στους αγώνες.

Αυστρία: Ακυρώθηκε γερμανοϊσραηλινός φιλικός αγώνας

Η Αυστριακή αστυνομία ακύρωσε τον προγραμματισμένο ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της Γερμανικής Energie Cottbus και της Ισραηλινής Μακάμπι Τελ Αβίβ, που βρίσκονταν εκεί για την θερινή τους προετοιμασία, επειδή ένα λεωφορείο ακροδεξιών υποστηρικτών του γερμανικού συλλόγου ταξίδευε στην Αυστρία προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα.

Ο συγκεκριμένος σύνδεσμος οπαδών της Energie, Inferno (σ.σ. Κόλαση), δεν είναι αποδεκτός από την ομάδα η οποία πλέον δεν τον αναγνωρίζει, «καθώς παρουσιάζει δείγματα αντισημιτισμού» όπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά.

Η δήλωση του συλλόγου αναφέρει: «Η FC Energie δεν θα διστάσει να προστατεύσει τη φήμη της και τις αξίες της με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της».

Οι Inferno θεωρούνται ως ένας από τους λίγους ανοιχτά ακροδεξιούς συνδέσμους. Σε έναν εκτός έδρας αγώνα εναντίον του Hamburg club St. Pauli το 2012, ύψωσαν γράμματα που σχημάτιζαν το ναζιστικό χαιρετισμό "Sieg Heil", ενώ πρωταγωνίστησαν σε πολλά άλλα επεισόδια.

Παρατηρείται όλο και μεγαλύτερη ανησυχία στη Γερμανία σχετικά με ακροδεξιούς υποστηρικτές που διαταράσσουν αγώνες με ρατσιστικά συνθήματα και πανό. Οι ακροδεξιοί σύνδεσμοι κερδίζουν γρήγορα έδαφος και σε πολύ πιο μεγάλους συλλόγους, όπως για παράδειγμα η Borussia Dortmund.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v