Δράση: Ταφόπλακα για τις εταιρίες οι νέοι φόροι

Ταφόπλακα της ιδιωτικής οικονομίας χαρακτηρίζει η Δράση τη διάταξη του νέου φορολογικού σχεδίου σύμφωνα με την οποία δεν θα αναγνωρίζονται οι δαπάνες τόκων των επιχειρήσεων εάν τα επιτόκια ξεπερνούν αυτό των εντόκων του δημοσίου.

Δράση: Ταφόπλακα για τις εταιρίες οι νέοι φόροι

Ύστατο παραλογισμό χαρακτηρίζει ο τομεάρχης Οικονομίας της Δράσης, κ. Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, τη διάταξη του νέου φορολογικού σχεδίου βάσει της οποίας δεν θα αναγνωρίζονται οι δαπάνες τόκων των επιχειρήσεων εάν τα επιτόκια είναι ανώτερα από το επιτόκιο των εντόκων του δημοσίου (4,35%) και τα έξοδα των τόκων ανώτερα του 10% των φορολογητέων κερδών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, δεν υπάρχει ούτε μία επιχείρηση που να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές.

Η ανακοίνωση της Δράσης:

«Αφού η συνεχιζόμενη ύφεση, με την συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων να παρουσιάζουν ζημίες, έχει οδηγήσει σε αδυναμία εισπράξεως φόρων επί ανύπαρκτων πραγματικών εισοδημάτων, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να περάσει τον Ρουβίκωνα της λογικής και να προσπαθήσει να εισπράξει φόρους επί φανταστικών εισοδημάτων.

Η φορολογική αρχή δεν θα αναγνωρίζει, όπως αναφέρει το νέο πολυνομοσχέδιο, τις δαπάνες τόκων των επιχειρήσεων εάν τα επιτόκια είναι ανώτερα από το επιτόκιο των εντόκων του Δημοσίου (4,35%) και τα έξοδα τόκων είναι ανώτερα του 10% των φορολογητέων κερδών.

Ο Τομεάρχης Οικονομίας της Δράσης Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Είμαστε πλέον στον ύστατο παραλογισμό, καθώς δεν υπάρχει ούτε μία επιχείρηση που να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές. Τα επιτόκια χορηγήσεων είναι στην συντριπτική πλειοψηφία 8%-10%, ενώ τα χρηματοοικονομικά έξοδα είναι συνήθως πολύ μεγαλύτερα από τα, ανύπαρκτα, κέρδη. Εάν επιβληθεί μία τέτοια διάταξη, υπάρχει μόνο μία λέξη που να την χαρακτηρίζει: Ντροπή"».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v