Απολογείται για ηθική αυτουργία σε απιστία ο Κόκκαλης

Στις 18 Ιουλίου ο Σωκράτης Κόκκαλης θα βρεθεί απολογούμενος για κακούργημα ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή. Το αδίκημα αφορά ηθική αυτουργία σε απιστία. Ποια είναι οι υπόθεση. Ποιοι άλλοι κλήθηκαν από τον ανακριτή.

Απολογείται για ηθική αυτουργία σε απιστία ο Κόκκαλης

Απολογούμενος για κακούργημα ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή θα βρεθεί στις 18 Ιουλίου ο πρόεδρος της Intralot Σωκράτης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης και τέσσερα ακόμη άτομα θα απολογηθούν κατά περίπτωση για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και για απιστία.

Εκτός του προέδρου της Ιntralot με την ιδιότητα του κατηγορουμένου θα εμφανιστούν ενώπιον του ανακριτή ο διευθύνων σύμβουλος της Ιntralot Κ. Αντωνόπουλος, ο συνεργάτης του Σωκράτη Κόκκαλη, Ανδρέας Παπούλιας, ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΑΠ Σωτήρης Κωστάκος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Νειάδας.

Οι κατηγορίες αφορούν σύμβαση που υπεγράφη το 2007 μεταξύ της Ιντραλότ και του ΟΠΑΠ για την προμήθεια τερματικών και υλικών τεχνολογικής στήριξης και απαγγέλθηκαν μετά την υποβολή μήνυσης από την εταιρεία Glory Technology η οποία είναι θυγατρική του ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην μήνυση το έργο κατέληξε με απευθείας ανάθεση στην Ιντραλότ καθώς λίγες ημέρες πριν τον διαγωνισμό παραιτήθηκαν αιφνιδιαστικά δυο μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης και ο διαγωνισμός κατέστη άγονος. Συν τοις άλλοις σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Glory Technology η προσφορά της Ιntralot ήταν σαφώς ακριβότερη.

Αντίστοιχες ποινικές διώξεις κατα των ίδιων προσώπων έχουν ασκηθεί για την ανανέωση της επίμαχης συμβασης μεταξύ ΟΠΑΠ και Ιντραλοτ το 2010.

Εν τω μεταξύ η Ιntralot βρίσκεται υπο τον έλεγχο του ΣΔΟΕ καθώς η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου έχει ζητήσει να εξεταστεί η βασιμότητα των καταγγελιών της Glory αναφορικά με εικονικές συναλλαγές της Ιntralot Κύπρου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v