"Σωσίβιο" από το υπουργείο Υγείας στο Ωνάσειο

Το υπουργείο Υγείας θα χρηματοδοτήσει το Ωνάσειο. Αισιόδοξος δηλώνει ο Γ. Λεκάκης.

Σωσίβιο από το υπουργείο Υγείας στο Ωνάσειο

Σε χρηματοδότηση του "Ωνασείου" προχωρεί το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει.

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης στον πρόεδρο του "Ωνασείου" καθηγητή κ. Γιάννη Λεκάκη, παρουσία του υφυπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Λεκάκης δήλωσε αισιόδοξος, σημειώνοντας ότι το νοσοκομείο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

 

Νωρίτερα το Euro2day.gr είχε μεταδώσει τα εξής:

Με «ξαφνικό θάνατο» απειλείται το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο καθώς αντιμετωπίζει οξύ ταμειακό πρόβλημα και οι μέχρι τούδε επαφές της διοίκησής του με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΟΠΥΥ και του υπουργείου δεν δείχνουν να έχουν αποδώσει ώστε να λάβει τμήμα της επιχορήγησης.

Σε ενημερωτική συνάντηση που διενεργήθηκε την περασμένη Τρίτη, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ωνασείου και ο γενικός διευθυντής του εξέθεσαν στα μέλη του Δ.Σ. της Επιστημονικής Ένωσης Ιατρών Ωνασείου και στους διευθυντές των καρδιοχειρουργικών τμημάτων τα δεδομένα της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης του Κέντρου με τα μελανότερα χρώματα.

Ειδικότερα, παρουσίασαν το οξύ πρόβλημα ρευστότητας του Kέντρου που φέρεται να κινδυνεύει ακόμα και με αιφνίδια παύση της λειτουργίας του. Έγινε ακόμα ενημέρωση για τις επαφές της διοίκησης με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου και του ΕΟΠΥΥ, που μέχρι τώρα δεν φαίνεται να έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα λόγω και των πρόσφατων αλλαγών στην ηγεσία τους.

Ο πρόεδρος του ΩΚΚ ενημέρωσε τους ιατρούς ότι στο επόμενο Δ.Σ. που θα διενεργηθεί αύριο θα συζητηθούν και πιθανότατα θα αποφασισθούν νέες μισθολογικές μειώσεις.

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΕΙ παρέδωσαν υπόμνημα με τις θέσεις του ιατρικού σώματος, ενώ σήμερα νωρίς το πρωί ενημέρωσαν το ιατρικό σώμα με ταυτόχρονη προκήρυξη στάσης εργασίας κατά τις ώρες 8 - 11 το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v