Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δράση: Χαιρετίζει την απόφαση για αποφυλάκιση Σακκά

Την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την άρση της προσωρινής κράτησης του υπόδικου Κώστα Σακκά, χαιρετίζει η Δράση, λέγοντας ότι αποκατέστησε τη νομιμότητα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκονται στην κορυφή του συστήματος αξιών κάθε δημοκρατίας, τονίζει.

Δράση: Χαιρετίζει την απόφαση για αποφυλάκιση Σακκά

Η Δράση χαιρετίζει την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την άρση της προσωρινής κράτησης του υπόδικου Κώστα Σακκά.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της, με την απόφαση αυτή η δικαιοσύνη, αποκατέστησε την νομιμότητα και διόρθωσε μια εσφαλμένη και μη σύννομη κατάσταση, που ήταν πρόδηλα αντίθετη με τις επιταγές τόσο της ελληνικής συνταγματικής τάξης όσο και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Κι αυτό, γιατί η στέρηση της ατομικής ελευθερίας προσώπου, προτού αυτό κριθεί ένοχο αξιόποινης πράξης, είναι επιτρεπτή, μόνο υπό συγκεκριμένες αυστηρές ουσιαστικές και δικονομικές προϋποθέσεις και για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Είναι σημαντικό η δικαιοσύνη να απονέμεται επιτέλους το ταχύτερο δυνατόν, χωρίς να δίδονται άνευ σημαντικού λόγου αναβολές. Είναι επίσης σημαντικό να διορθώνονται αντίστοιχες ανορθογραφίες των δικαιοδοτικών οργάνων, αποδεικνύοντας ότι οι θεσμοί λειτουργούν, τονίζει στην ανακοίνωση της η Δράση

Τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε κάθε πολιτισμένη κοινωνία, σε κάθε σύγχρονη δημοκρατία, βρίσκονται στην κορυφή του συστήματος αξιών και ο σεβασμός και η προστασία τους αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση τόσο των δημόσιων όσο και των ιδιωτικών φορέων εξουσίας και, πολύ περισσότερο των πολιτικών κομμάτων που υπηρετούν την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, υπογραμμίζει.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v