Exotix: Παγώνει το ελληνικό succes story

Το μήνυμα των hedge funds είναι ότι το success story της Ελλάδας έχει παγώσει, κάτι που αντανακλάται στην πορεία του ΧΑ το τελευταίο διάστημα, εκτιμά η Exotix. Επιλέγει ομόλογα OTE και μετοχή Aegean Airlines.

Exotix: Παγώνει το ελληνικό succes story

Μια συνομωσία σιωπής βλέπει η Exotix στις συζητήσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων για το μέλλον της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, τονίζοντας ότι "όλοι φαίνεται να συμφωνούν πως δεν πρέπει να ληφθεί καμία δύσκολη απόφαση μέχρι τις γερμανικές εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου".

Παράλληλα, η Exotix σημειώνει πως το μήνυμα των hedge funds είναι ότι το success story της Ελλάδας έχει παγώσει, κάτι που αντανακλάται στην πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, την αρνητική εικόνα του ελληνικού χρηματιστηρίου καταδεικνύουν και σημαντικά οικονομικά στοιχεία.

Πρώτον, η περιορισμένη εισροή κεφαλαίων από ξένους επενδυτές τον Ιούνιο, μόλις στα 4,7 εκατ. ευρώ.

Δεύτερον, η υποχώρηση της συμμετοχής των ξένων επενδυτών στην συνολική κεφαλαιοποίηση, η οποία στο τέλος Ιουνίου μειώθηκε στο 34,7% από 53,2% τον Μαϊο (σ.σ. μείωση που όμως οφείλεται στην ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών μέσω του ΤΧΣ).

Την ίδια ώρα, ο διεθνής οίκος υπογραμμίζει πως αν και η ελληνική κυβέρνηση έχει εφαρμόσει κάποιες δομικές μεταρρυθμίσεις, η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης έχει καθυστερήσει σημαντικά, ενώ το δημοσιονομικό outlook παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο.

Η Exotix αναγνωρίζει ωστόσο ως θετικές εξελίξεις την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αλλαγή του φορολογικού συστήματος.

"Η κεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος έχει αποκατασταθεί για να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη και να εξασφαλίσει την προστασία των καταθετών" σημειώνεται στην έκθεση.

Ενθαρρυντική βρίσκει η Exotix και την μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος στο 1,5 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2013, έναντι στόχου 3,9 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά τις επενδύσεις που ξεχωρίζει από την Ελλάδα, ο διεθνής οίκος αναφέρει τα ομόλογα του ΟΤΕ με ωρίμανση το 2016, λέγοντας ότι είναι τα μόνο ομόλογα που βρίσκονται κάτω από την ονομαστική αξία και συγκεντρώνουν μεγάλες πιθανότητες να κινηθούν ανοδικά.

Παράλληλα, εκτιμά ότι η μετοχή της Aegean Airlines υπεραποδίδει, σημειώνοντας την αύξηση της τιμής στόχου από την Citi λόγω της ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v