Απάντηση Σπυρόπουλου σε δημοσίευμα για ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

"Ο ισχυρισμός ότι εγώ ως Διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ υποσκάπτω την επιτυχία της τελευταίας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών διαρρέοντας ότι επίκειται νέα ευνοϊκότερη ρύθμιση, είναι ανόητος και πολιτικά ανεύθυνος", λέει μεταξύ άλλων ο κ. Σπυρόπουλος.

Απάντηση Σπυρόπουλου σε δημοσίευμα για ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Κακόβουλες, ανυπόστατες και ψευδείς χαρακτηρίζει ο διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε σήμερα η εφημερίδα «Παραπολιτικά» για διάφορα ζητήματα που αφορούν το Ίδρυμα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρει τα εξής:

"Αγαπητά Παραπολιτικά,

Σε όλη την πολιτική μου διαδρομή πίστευα ακράδαντα, και ειδικότερα όταν υπηρετούσα την Ελληνική Δημοκρατία από δημόσια θέση, ότι η χρηστή και παραγωγική διοίκηση και η απόλυτη εντιμότητα ήταν το αυτονόητο και ύψιστο χρέος μου.

Σήμερα ως Διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εισπράττω απλόχερα, και ευχαριστώ τους πολίτες γι' αυτό, την αναγνώριση και αποδοχή αυτής της πορείας.

Με τη δύναμη που αντλώ από αυτή τη διαδρομή και συναισθανόμενος άλλωστε σε καιρούς χαλεπούς για την πατρίδα μας, αυτή την ευθύνη να υπερασπίζομαι αυτό που οικοδόμησα στα τριάντα χρόνια ανοικτής κοινωνικής δράσης, θλίβομαι ειλικρινά για το ατόπημα της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», να πέσει θύμα κακόβουλων, ανυπόστατων και ψευδών πληροφοριών και στοιχείων από κάποιους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η προσωπική τους ισχυροποίηση και η επανενεργοποίηση κυκλωμάτων συναλλαγής και σφετερισμού της εξουσίας στη διοικητική πυραμίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, συναρτώντας αυτή τους τη στόχευση και με τον αναμενόμενο διορισμό Διοίκησης στο Ίδρυμα.

Πίστευα πάντα και συνεχίζω να πιστεύω, ότι η ανεμπόδιστη ελευθερία του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου είναι βασικός καταλύτης μιας συνεχώς εξελισσόμενης και βελτιούμενης δημοκρατίας. Γι' αυτό ποτέ δεν στράφηκα προσωπικά κατά οποιουδήποτε Μέσου, έστω κι αν ένιωθα ότι με αδικεί κατάφορα, ακόμα και αξιόποινα. Καλώ τον συντάκτη του σχετικού άρθρου να ερευνήσει την αλήθεια και το εύρος των ανακριβειών για όσα του έχουν μεταφερθεί. Και κυρίως να ερευνήσει τις προθέσεις του πληροφοριοδότη.

Για να συμβάλω σ' αυτό το έργο, αφού αντιπαρέλθω αστείους ισχυρισμούς του τύπου: «ότι παρουσιάζομαι στο γραφείο 2-3 ώρες την ημέρα», τονίζω ενδεικτικά τα ακόλουθα:

• Η εταιρεία του κυρίου Σαββίδη ανεδείχθη ως πραγματικός μεταβατικός ενοικιαστής του Μακεδονίας Παλλάς το 2013 με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος. Το προσφερόμενο μηνιαίο μίσθωμα ανήλθε στα 95.000 ευρώ και είναι σχεδόν διπλάσιο από την αμέσως επόμενη προσφορά.

• Η «ξαναζεσταμένη» υπόθεση του συζύγου της Γενικής Διευθύντριας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, κυρίας Λουρίδου, ήρθε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα, μέσω ανώνυμων και πάλι καταγγελιών, στη χρονική περίοδο κρίσης των γενικών διευθυντών από το ειδικό υπηρεσιακό συμβούλιο. Τα γεγονότα ανατρέχουν σε χρονικές περιόδους προηγούμενων διοικήσεων. Αφού οι καταγγελίες ελέγχθησαν ακόμη και από το ΣΔΟΕ, το σύνολο των ελεγκτικών αρχών τις θεώρησε αναξιόπιστες και υποβολιμαίες.

• Ο ισχυρισμός ότι εγώ ως Διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ υποσκάπτω την επιτυχία της τελευταίας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών διαρρέοντας ότι επίκειται νέα ευνοϊκότερη ρύθμιση, είναι ανόητος και πολιτικά ανεύθυνος.

Όλοι γνωρίζουν και κυρίως οι Υπουργοί Εργασίας και Οικονομίας τον κοινό αγώνα που δίνουμε καθημερινά να διασφαλίσουμε τους αναγκαίους πόρους για την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων και των άλλων δαπανών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Τέλος, αρνούμαι να σχολιάσω τα υπόλοιπα, γιατί θεωρώ ότι πολύ εύκολα ο συντάκτης μπορεί να διασταυρώσει την αλήθεια ή όχι στο περιεχόμενό τους.


Με την ελπίδα ότι θα το πράξετε, σας ευχαριστώ."

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v