Άμεσα οι αποφάσεις για Διεθνή Ένωση

Τη Δευτέρα εξέπνευσε το χρονικό περιθώριο που είχε θέσει η εποπτεύουσα αρχή στη Διεθνή Ένωση, προκειμένου η τελευταία να υλοποιήσει αύξηση κεφαλαίου της τάξεως των 6,4 εκατ. ευρώ

Άμεσα οι αποφάσεις για Διεθνή Ένωση

Σήμερα το βράδυ συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή της Τραπέζης της Ελλάδος, η οποία μεταξύ άλλων θα κληθεί να αποφασίσει για τον αν θα διατηρήσει ή θα ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας Διεθνής Ένωση.

Το βέβαιο είναι πως την Δευτέρα εξέπνευσε το χρονικό περιθώριο που είχε θέσει η εποπτεύουσα αρχή στη Διεθνή Ένωση, προκειμένου η τελευταία να υλοποιήσει αύξηση κεφαλαίου της τάξεως των 6,4 εκατ. ευρώ.

«Φήμες» και «πληροφορίες», κάποιες εκ των οποίων είδαν το φως της δημοσιότητας, φέρουν την ασφαλιστική εταιρεία «Διεθνής Ένωση» είτε να έχει έρθει σε συμφωνία, είτε να βρίσκεται ένα βήμα πριν τη συμφωνία με στρατηγικό επενδυτή.

Ο στρατηγικός αυτός επενδυτής μάλιστα φέρεται διατεθειμένος να βάλει βαθειά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να καλύψει την αύξηση κεφαλαίου των 6,4 εκατ. ευρώ της ασφαλιστικής εταιρείας και έτσι η τελευταία να συνεχίσει να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα τέλος με αυτές τις πληροφορίες, το όνομα και το ποιόν του επενδυτή ελέγχεται εξονυχιστικά για τη φερεγγυότητά του από την Τράπεζα της Ελλάδος, όπως η τελευταία οφείλει να κάνει.

Κύκλοι της αγοράς δηλώνουν στο Euro2day.gr: «Μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα, προκειμένου η ασφαλιστική εταιρεία να συνεχίσει να λειτουργεί και να μην θιγούν οι πελάτες της, οι εργαζόμενοι και συνεργαζόμενοί της, ο ασφαλιστικός θεσμός γενικότερα».

Ωστόσο, οι ίδιοι κύκλοι αναρωτιούνται γιατί η Διεθνής Ένωση άργησε τόσο πολύ να εμφανίσει τον φημολογούμενο στρατηγικό επενδυτή;

Γιατί επίσης, μέχρι και πριν από λίγες ημέρες η διοίκηση της ασφαλιστικής εταιρείας διεμήνυε πως δεν πρόκειται να ανταποκριθεί στις υποδείξεις της Τραπέζης της Ελλάδος;

Χαρακτηριστικό είναι το προ ολίγων ημερών δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας, η οποία συναντήθηκε με τη διοίκηση της ασφαλιστικής εταιρείας και μετέφερε τη θέση της:

«Από την πλευρά της εταιρείας μας δηλώθηκε ότι το πρόβλημα που υπήρχε με τα αποθεματικά της ήταν κατά την άποψή της πλέον αντιμετωπίσιμο, με βάση τις προτάσεις της και τις προοπτικές της. Μας δηλώθηκε όμως πως αν δεν ανακληθεί η απόφαση της ΔΕΙΑ (Τράπεζα Ελλάδος), η ιδιοκτησία της εταιρείας δεν πρόκειται να ανταποκριθεί στο υπόλοιπο των υποχρεώσεών της, αφού εκτιμά ότι η όλη διαχείριση από πλευράς της πολιτείας καταλήγει στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας της».

Τι μεσολάβησε λοιπόν μέσα σε λίγες ημέρες; Άλλαξε στάση η Τράπεζα της Ελλάδος; Άλλαξε γνώμη η διοίκηση της ασφαλιστικής εταιρείας και μάλιστα κατάφερε να βρει στις δύσκολες εποχές που ζούμε, φραγκάτο στρατηγικό επενδυτή στο άψε σβήσε;

Όσο για την τελική έκβαση της Διεθνούς Ένωσης; Κοντός ψαλμός αλληλούια... Οι τελικές αποφάσεις φαίνεται να είναι θέμα λίγων ωρών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v