Handelslbatt: Η Γερμανία θα δώσει 100 εκατ. για ΜμΕ

H επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Wolfgang Schaeuble στην Αθήνα θα συνοδευτεί από την παραχώρηση δανείου €100 εκατ. για την στήριξη του ελληνικού Ταμείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με τη γερμανική Handelsblatt.

Handelslbatt: Η Γερμανία θα δώσει 100 εκατ. για ΜμΕ

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble θα προσφέρει στην Ελλάδα 100 εκατ. ευρώ για την δημιουργία ενός επενδυτικού ταμείου ανάπτυξης για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Αθήνα, ανέφεραν οικονομικές πηγές στη γερμανική Handelsblatt. 

Η γερμανική επενδυτική τράπεζα KfW θα δώσει στο ελληνικό ταμείο ανάπτυξης ένα δάνειο 100 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με αντίγραφο άρθρου που αναμένεται να δημοσιευτεί την Τετάρτη. 

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα ο κ. Schaeuble δήλωσε ότι θα συζητήσει την συγκρότηση ενός διμερούς προγράμματος για την στήριξη των ΜμΕ στην Ελλάδα, όπως έκανε και με την Ισπανία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το άρθρο της Handelsblatt σημειώνει ότι μαζί με την KfW, θα προσφέρει κεφάλαια και η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω των διαρθρωτικών της ταμείων και της EIB. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v