ΣτΕ: Απέρριψε αίτηση παγώματος της ανέγερσης Τεμένους

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση επτά κατοίκων του Βοτανικού που ζητούσαν τη χορήγηση προσωρινής διαταγής, προκειμένου να «παγώσει» η διακήρυξη ανοικτής δημοπρασίας προς επιλογή αναδόχου.

ΣτΕ: Απέρριψε αίτηση παγώματος της ανέγερσης Τεμένους
Συνεχίζεται κανονικά ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου με αντικείμενο την ανέγερση Τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού.

Το θερινό τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (προεδρεύουσα η αντιπρόεδρος Μαίρη Σαρπ) απέρριψε την αίτηση επτά κατοίκων του Βοτανικού που ζητούσαν τη χορήγηση προσωρινής διαταγής, προκειμένου να «παγώσει» η διακήρυξη ανοικτής δημοπρασίας προς επιλογή αναδόχου.

Στην προσφυγή τους οι κάτοικοι υποστηρίζουν οτι η ανέγερση του Τεμένους θα αλλοιώσει το περιβάλλον της περιοχής του Βοτανικού και θα επιφέρει την πλήρη διατάραξη της ασφάλειας της καθημερινής ζωής των κατοίκων της περιοχής, θα αποτελέσει πυρήνα αποσταθεροποίησης της ζωής των κατοίκων καθώς υπάρχουν ήδη αντιδράσεις για την κατασκευή του.

Επιπλέον υποστηρίζουν οτι θα υπάρξει μεγάλη οικονομική επιβάρυνση για το ελληνικό κράτος καθώς θα επιβαρυνθεί με την δαπάνη ανέγερσης και κατ΄επέκταση θα υπάρξει οικονομική επιβάρυνση και των πολιτών.

Τέλος, στην προσφυγή τους οι κάτοικοι υποστηρίζουν οτι η κατασκευή του τεμένους είναι παράνομη καθώς δεν έχει συνταχθεί ειδική περιβαλλοντική μελέτη.

Η κυρία προσφυγή των κατοίκων προσδιορίστηκε να συζητηθεί στο ΣτΕ στις 28 Ιανουαρίου 2014, με εισηγήτρια την Πάρεδρο Ουρανία Νικολαράκου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v