Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες:Η BlackRock αξιολογεί τη διαχείριση επισφαλειών

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας θα διενεργηθούν τηλεδιασκέψεις των μεγάλων τραπεζών με την BlackRock προκειμένου αυτή να ενημερωθεί για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τα προβληματικά δάνεια και να προχωρήσει εν συνεχεία σε προτάσεις.

Τράπεζες:Η BlackRock αξιολογεί τη διαχείριση επισφαλειών
Με την αξιολόγηση των μοντέλων διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων που εφαρμόζουν οι ελληνικές τράπεζες από την BlackRock ξεκίνησαν αυτήν την εβδομάδα οι προκαταρκτικές ενέργειες για τα stress tests που θα διενεργηθούν τους τελευταίους μήνες του έτους.

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας θα διενεργηθεί σειρά τηλεδιασκέψεων των μεγάλων εγχώριων τραπεζών με την BlackRock προκειμένου αυτή να ενημερωθεί για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τα προβληματικά δάνεια και να προχωρήσει εν συνεχεία σε προτάσεις για υιοθέτηση καλύτερων μοντέλων.

«Πρόκειται για πράξη αξιολόγησης», σημειώνουν στελέχη της αγοράς, που δεν σχετίζεται άμεσα με τα stress tests, αλλά αποτελεί προεργασία γι' αυτά. Άλλωστε όπως σημειώνουν οι ίδιοι, οι παραδοχές πάνω στις οποίες θα στηριχθεί η BlackRock για την επικαιροποίηση της διαγνωστικής της μελέτης θα οριστούν εντός του Αυγούστου.

Με δεδομένο βέβαια ότι η BlackRock διαθέτει σημαντικό υλικό από την προηγούμενη διαγνωστική μελέτη, αυτήν τη φορά το έργο της αναμένεται να είναι ευκολότερο ως προς το διαδικαστικό τουλάχιστον σκέλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v