Γερμανία: Καθυστερεί η δόση για Ελλάδα

Νέα "παιχνίδια" με την εκταμίευση της δόσης των 2,5 δισ. από το Βερολίνο. Η Ελλάδα δεν έχει εγκρίνει πέντε από τα προαπαιτούμενα μέτρα, τονίζει. Με το φορολογικό ν/σ καλύπτουμε και τα 22 προαπαιτούμενα, απαντά το υπουργείο Οικονομικών.

Γερμανία: Καθυστερεί η δόση για Ελλάδα

Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας αναφέρει ότι θα καθυστερήσει να εγκρίνει την επόμενη δόση προς την Ελλάδα, καθώς η χώρα δεν έχει εγκρίνει 5 από τα 22 προαπαιτούμενα μέτρα, όπως μετέδωσαν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σημειώνεται ότι το Euroworking Group, στο οποίο συμμετέχουν στελέχη από τα υπουργεία οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης, αναμένεται την Τετάρτη 24 Ιουλίου, σε τηλεδιάσκεψη, να δώσει το πράσινο φως για τη δόση, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ενώ το ΔΝΤ συνεδριάζει στις 29 Ιουλίου για να συζητήσει την εκταμίευση της δόσης.

Ωστόσο, ακόμη και σε περίπτωση όπου το EWG εγκρίνει την εκταμίευση, η Αθήνα θα πρέπει να περιμένει μέχρι τη Δευτέρα το νωρίτερο για να λάβει τη δόση της βοήθειας.  
 
Σύμφωνα με επιστολή του αναπληρωτή Γερμανού υπουργού οικονομικών, Στέφεν Κάμπετερ, προς το γερμανικό κοινοβούλιο, αναμένεται ακόμη η έγκριση ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα.

Μόνο τα 17 από τα 22 προαπαιτούμενα έχουν εγκριθεί ως τώρα, γεγονός που δεν επιτρέπει να δοθεί το πράσινο φως από την επιτροπή προϋπολογισμού της Γερμανίας, σημειώνεται στην επιστολή του Κάμπετερ την οποία έχει στην κατοχή του το Reuters. 

Ο κ. Κάμπετερ γράφει στην επιστολή ότι αναμένει να επικαιροποιηθεί την Τετάρτη η πρόοδος που έχει σημειώσει η Ελλάδα σχετικά με τα μέτρα και να σταλεί στη συνέχεια στην Κάτω Βουλή της Γερμανίας. 

"Για να δοθεί στην επιτροπή προϋπολογισμού η δυνατότητα να σχηματίσει άποψη, η αρχική διορία θα επιμηκυνθεί για τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου" επισημαίνει ο κ. Κάμπετερ.

Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ 

Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ επισημαίνουν ότι με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας υλοποιούνται και τα 22 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v