Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Probank: Λήγει αύριο η παράταση

To EMG Group, που έδειξε το ισχυρότερο ενδιαφέρον για την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους της ΑΜΚ της Probank, ζητά από την ελληνική πλευρά εγγυήσεις για τυχόν επισφάλειες που θα προκύψουν από ρυθμισμένα σήμερα δάνεια τα οποία έχει χορηγήσει η τράπεζα.

Probank: Λήγει αύριο η παράταση
Αύριο θα κριθεί η τύχη της Probank καθώς λήγει και η νέα προθεσμία που παρείχε η Τράπεζα της Ελλάδος για την εύρεση επενδυτή και την κάλυψη των κεφαλαιακών της αναγκών ύψους 222 εκατ. ευρώ.

Όπως έγραψε το Euro2day, για την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους της αύξησης κεφαλαίου της Probank ενδιαφέρον επέδειξαν τρία funds: η Monarch Alternative Capital, το hedge fund Earlington και το επενδυτικό κεφάλαιο Emirates Madina Group (EMG) από το Abu Dhabi.

EMG Group και Earlington έχουν δείξει το πιο σοβαρό ενδιαφέρον αλλά ζητούν από την ελληνική πλευρά εγγυήσεις για τυχόν επισφάλειες που θα προκύψουν από ρυθμισμένα σήμερα δάνεια τα οποία έχει χορηγήσει η Probank. Ζητούν, δηλαδή, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να καλύψει τυχόν επισφάλειες που θα προκύψουν από ενήμερα σήμερα, πλην όμως σε ρύθμιση δάνεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΧΣ έχει μεταφέρει στην τρόικα το παραπάνω αίτημα, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν, όμως, ότι δύσκολα θα γίνει δεκτό καθώς παραβιάζει τους κανόνες ανακεφαλαιοποίησης που είχαν ορισθεί για τις μη συστημικές τράπεζες.

Στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με κάποιο ή με κάποια από τα τρία ενδιαφερόμενα funds και η αύξηση κεφαλαίου της Probank δεν καλυφθεί, η τράπεζα θα εξυγιανθεί με διαχωρισμό των υγιών στοιχείων ενεργητικού και παθητικού και πώλησή τους σε μία εκ των συστημικών τραπεζών.

Σημειώνεται ότι προς το παρόν έχουν συγκεντρωθεί δεσμεύσεις κεφαλαίων της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ από την ομάδα των μετόχων που πρωταγωνιστεί στην αναζήτηση στρατηγικών επενδυτών, ενώ πέραν της BNP έχει προσληφθεί ως σύμβουλος και η UBS.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v