Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιοι θα τρέξουν το project «Αθηναϊκή Ριβιέρα»

Το Δ.Σ. της Αττικό Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε. διορίστηκε πριν από λίγες ημέρες με απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και θα είναι άμισθο, όπως είχε ανακοινώσει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης. Ποιοι το απαρτίζουν.

Ποιοι θα τρέξουν το project «Αθηναϊκή Ριβιέρα»

Ο πολιτικός μηχανικός Άρης Ματιάτος και δύο δήμαρχοι της περιοχής συμμετέχουν στο επταμελές διοικητικό συμβούλιο της Αττικό Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε., της εταιρείας που ιδρύθηκε με σκοπό να συντονίσει έργα ανάπλασης της παράκτιας ζώνης της Αττικής, από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μέχρι το Σούνιο.

Ο πρόεδρος (και διευθύνων σύμβουλος) της Αττικό Παράκτιο Μέτωπο κ. Ματιάτος είναι Αναπληρωτής Γραμματέας της Γραμματείας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Προγραμματισμού της Νέας Δημοκρατίας και ο άνθρωπος ο οποίος συνεισέφερε στην εσωτερική διαμόρφωση των νέων γραφείων του κόμματος στη Λ. Συγγρού.

Είναι ιδιοκτήτης του τεχνικού γραφείου «Aris Matiatos & Patners» που έχει σχεδιάσει σειρά έργων ανά την Ελλάδα, κατασκευαστικής εταιρείας, καθώς και μέτοχος της εταιρείας GA – MA Real Estate, η οποία είναι ιδιοκτήτρια έκτασης στην Τρίπολη επί της οποίας κατασκευάστηκε ξενοδοχείο.

Στο Δ.Σ. της Αττικό Παράκτιο Μέτωπο συμμετέχουν επίσης οι δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου Διον. Χατζηδάκης και Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης καθώς και οι Σταύρος Τραυλός, Δημήτρης Νικολάου, Ελένη Τσεκούρα και Παναγιώτης Μπίνιος.

Το Δ.Σ. διορίστηκε πριν από λίγες ημέρες με απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και θα είναι άμισθο, όπως είχε ανακοινώσει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης.

Στόχος της εταιρείας είναι να καταστρώσει ενοποιημένο σχέδιο ανάπτυξης - ανάπλασης της λεγόμενης «Αθηναϊκής Ριβιέρας» καθώς σήμερα το δημόσιο είναι ιδιοκτήτης πλήθους εκτάσεων κατά μήκος της παραλιακής ζώνης.

Εκτός από την ανάπτυξη ενιαίου σχεδίου για την αξιοποίηση των ακινήτων, στην Αττικό Παράκτιο Μέτωπο μπορούν να παραχωρούνται ακίνητα που σήμερα ανήκουν σε διάφορους φορείς του δημοσίου.

Εξαιρούνται τα ακίνητα του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλιακής ζώνης Αγίου Κοσμά (ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός από το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων), το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο Αστέρας Βουλιαγμένης και οι μαρίνες Αλίμου και Γλυφάδας.

Οι συγκεκριμένες εκτάσεις θα αξιοποιηθούν μέσω ξεχωριστών διαγωνισμών του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έχει και τον τελικό λόγο σε κάθε μεταβίβαση που θα γίνει από την Αττικό Παράκτιο Μέτωπο προς τρίτους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v