Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στουρνάρας:Κάτω του 5% η ύφεση φέτος

Ο Γ. Στουρνάρας χαρακτήρισε αναγκαία τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, ενώ πρόσθεσε ότι συνολικά σε όλα τα προγράμματα του ΕΣΠΑ υπάρχουν 44 δισ. ευρώ διαθέσιμα. Τόνισε ότι η Ελλάδα πήρε στήριξη σε ανώτατο επίπεδο από τον Ομπάμα.

Στουρνάρας:Κάτω του 5% η ύφεση φέτος

H μείωση του χρέους προβλέπεται εφόσον έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega Channel και σημείωσε ότι πρέπει να κερδηθεί η μάχη με τη φοροδιαφυγή για να επιτευχθεί αυτό. 

Κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση της επίσκεψης Σαμαρά στις ΗΠΑ, τόνισε ότι η Ελλάδα πήρε στήριξη στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, σημειώνοντας παράλληλα ότι αν κάτι δεν πήγαινε καλά στην οικονομία ο Μπ. Ομπάμα δεν θα διακινδύνευε τη δήλωση στήριξης.

O ίδιος προέβλεψε ότι η ύφεση φέτος θα κινηθεί κάτω του 5%.

Παράλληλα, χαρακτήρισε αναγκαία τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, ενώ πρόσθεσε ότι συνολικά σε όλα τα προγράμματα του ΕΣΠΑ υπάρχουν 44 δισ. ευρώ.

Πρόσθεσε πως αν δεν επιστρέψουν οι καταθέσεις δεν θα αποκατασταθεί η ομαλότητα στην αγορά, ενώ εκτίμησε ότι περί τα 20 δισ. ευρώ παραμένουν εκτός τραπεζών και φυλάσσονται σε σεντούκια, στρώματα κ.λπ.

Επανέλαβε ακόμη ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για "κούρεμα" των καταθέσεων.

Τέλος το χαράτσι

Ο νέος φόρος ακινήτων θα είναι δικαιότερος και αναμένεται να περάσει από τη Βουλή έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Το 2013 πληρώνουμε για τελευταία φορά το χαράτσι, διευκρίνισε ο Γ. Στουρνάρας.

Για το ζήτημα της κινητικότητας ο υπουργός δήλωσε ότι οι 15.000 που θα φύγουν το 2013 και το 2014 θα είναι άνθρωποι που έχουν τιμωρηθεί ή δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, για να έρθουν 15.000 άνθρωποι ικανοί. Έτσι θα βελτιωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών.

Σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης είπε ότι δύσκολα μπορεί να μειωθεί ο ειδικός φόρος. Αντίθετα το ζήτημα του επιδόματος εξετάζεται, είτε με αύξηση του αριθμού των δικαιούχων, είτε με απλούστερη διαδικασία για την είσπραξή του.

Για την άρση των πλειστηριασμών σημείωσε ότι το θέμα μελετάται με «μεγάλη ευαισθησία». «Άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν δεν πρέπει να τους κυνηγά η τράπεζα. Οι κακοπληρωτές όμως πρέπει να πληρώσουν». Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι το θέμα αφορά το υπουργείο Ανάπτυξης και αυτό θα λάβει τις αποφάσεις.

 


VIDEO 3 από realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v