Έξτρα αμοιβή €30 στους ΔΥ για ελέγχους παραεμπορίου

Επιπλέον αμοιβή ύψους 30 ευρώ για την υπερωριακή απασχόληση των υπαλλήλων του δημοσίου που θα στελεχώσουν τα ΚΕΛΑΥΕ προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης. Ήδη έχει κατατεθεί αίτημα στο ΓΛΚ για κονδύλι 550.000 ευρώ.

Έξτρα αμοιβή €30 στους ΔΥ για ελέγχους παραεμπορίου
«Αν θέλεις να έχεις έσοδα και να πατάξεις το παραεμπόριο πρέπει να εντείνεις τους ελέγχους και να δώσεις οικονομικό κίνητρο στους υπαλλήλους που θα εργαστούν πέρα από το ωράριό τους, σε ώρες (απογευματινές και βραδινές) και ημέρες (Σαββατοκύριακα) όπου υπάρχει έξαρση».

Αυτό δήλωσε στο Euro2day.gr ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι έχει κατατεθεί προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αίτημα να εγκρίνει κονδύλι ύψους 550.000 ευρώ ώστε να καλύψει ως έξτρα αμοιβή την υπερωριακή απασχόληση των υπαλλήλων που θα στελεχώσουν τα Κλιμάκια Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου (ΚΕΛΑΥΕ).

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια απάντηση από την πλευρά του ΓΛΚ -το αίτημα κατατέθηκε μέσα στην άνοιξη-, η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να ληφθεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση των κ. Στουρνάρα και Χατζηδάκη.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, υπολογίζεται ότι η έξτρα αμοιβή των υπαλλήλων του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου που θα στελεχώσουν τα ΚΕΛΑΥΕ, για την υπερωριακή τους απασχόληση, θα είναι 30 ευρώ. Βέβαια, για να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο απαραίτητη προϋπόθεση είναι το ΓΛΚ να δώσει το πράσινο φως.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το 2010 οι ελεγκτές, με βάση παλαιότερη υπουργική απόφαση, αμείβονταν με 50 ευρώ για κάθε έλεγχο και μπορούσαν να κάνουν μέχρι 4 εξόδους τον μήνα.

Την ίδια ώρα, τον κώδωνα του κινδύνου για έξαρση του παραεμπορίου εξαιτίας της κατάργησης των Δημοτικών Αστυνομιών κρούει η αγορά. Σύμφωνα δε με την ΕΣΕΕ, το μόνο μέσο που απομένει είναι τα Κλιμάκια Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου (ΚΕΛΑΥΕ), τα οποία λειτουργούν τόσο στο υπουργείο Ανάπτυξης, όσο και απευθείας στις περιφέρειες.

Στις τελευταίες, τα κλιμάκια απαρτίζονται από υπαλλήλους των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ του Δημοσίου, των οικείων περιφερειών και των λοιπών ΝΠΔΔ της οικείας περιφέρειας και των δήμων.

Α.Γκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v