Steinbrueck: Ανυπολόγιστο το ρίσκο Grexit

«Το να αφήσεις μια χώρα σαν την Ελλάδα δεν είναι όπως ένα πείραμα σε εργαστήριο για το οποίο κάποια στιγμή μπορεί να μετανιώσεις αν κάτι πάει στραβά», δηλώνει ο υποψήφιος για την καγκελαρία Peer Steinbrueck.

Steinbrueck: Ανυπολόγιστο το ρίσκο Grexit

Η Άγκελα Μέρκελ θα πρέπει να καθαρίσει το χάος που δημιούργησε στην Ευρώπη με τη μονοδιάστατη λύση που έδωσε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δηλώνει ο ανταγωνιστής της για την καγκελαρία Peer Steinbrueck.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι με τη θεραπεία της μείωσης του προϋπολογισμού που επέβαλε όταν ξέσπασε η κρίση χρέους στην Ελλάδα το 2009 δημιούργησε ένα καθοδικό σπιράλ σε όλη τη Νότια Ευρώπη.

Πολλές χώρες έχουν την αίσθηση ότι η Γερμανία χρησιμοποιεί την πολιτική και οικονομική της ισχύ για να επιβάλει τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης, δηλώνει και προσθέτει ότι πρέπει η χώρα να συνεισφέρει πολύ περισσότερα στη σταθεροποίηση της Ευρώπης.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, σε συνέντευξή του ο Steinbrueck δηλώνει πως πρέπει να αποτραπεί το Grexit δεδομένου ότι θα μπορούσε να προκαλέσει ανυπολόγιστα ρίσκα μετάδοσης τα οποία θα απειλούσαν την Ισπανία, την Ιταλία ή ακόμα και τη Γαλλία.

«Το να αφήσεις μια χώρα σαν την Ελλάδα δεν είναι όπως ένα πείραμα σε εργαστήριο για το οποίο κάποια στιγμή μπορεί να μετανιώσεις αν κάτι πάει στραβά», σημειώνει ο Peer Steinbrueck.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v