Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DBRS: Ξεκινά με "CCC" την αξιολόγηση της Eλλάδας

Αξιολόγηση "CCC" στην μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Ελλάδας έθεσε την Παρασκευή η DBRS. Αρνητικό το outlook. Στήριξη της αξιολόγησης από την "άνευ προηγούμενου" χρηματοδότησης από Ευρωπαίους εταίρους.

DBRS: Ξεκινά με CCC την αξιολόγηση της Eλλάδας

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης DBRS ξεκίνησε την Παρασκευή την κάλυψη της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας με "CCC" και αρνητικό outlook.

Σημειώνεται ότι οι αξιολογήσεις της DBRS έχουν σημαντικό ρόλο στην ευρωζώνη, καθώς είναι ένας από τους τέσσερις οίκους που λαμβάνει υπόψη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όταν αποφασίζει για τo κούρεμα που δέχονται τα κρατικά ομόλογα όταν χρησιμοποιούνται ως collateral. 

"H DBRS έθεσε σήμερα αξιολόγηση CCC (high) στο μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας σε τοπικό και ξένο νόμισμα, με αρνητικές προοπτικές" σημειώνεται στην ανακοίνωσε που εξέδωσε ο διεθνής οίκος με έδρα το Τορόντο του Καναδά. 

"Oι αξιολογήσεις της Ελλάδας στηρίζονται από την άνευ προηγουμένου οικονομική στήριξη που έλαβε η χώρα από τους Ευρωπαίους εταίρους της, η οποία είχε εξαιρετικά επωφελείς επιπτώσεις στο κόστος χρηματοδότησης, την δομή της ωρίμανσης του χρέους της και το ρίσκο μιας μετακύλισης" προσθέτει.  

Σημειώνεται πως η S&P αξιολογεί την Ελλάδα με "Β-", η Moody's με "C" και η Fitch με "B-".

H DBRS ιδρύθηκε το 1976 και έχει λάβει άδεια για την πραγματοποίηση αξιολογήσεων σε εταιρείες και κράτη στην Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Αυστραλία και την Νότια Αμερική.Έχει έδρα στο Τορόντο του Καναδά και γραφεία στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Σικάγο. Αυτή τη στιγμή καλύπτει περισσότερες από 1.000 εταιρείες που εκδίδουν χρεόγραφα και προνομιούχες μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v