Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Αθήνα ο Άσμουσεν (ΕΚΤ)

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γεργκ Άσμουσεν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, ενώ σχεδιάζεται και δείπνο με Έλληνες επιχειρηματίες.

Στην Αθήνα ο Άσμουσεν (ΕΚΤ)
Στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γεργκ Άσμουσεν, σύμφωνα με τα «Νέα».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Eνδιαφέρον παρουσιάζει το σχεδιαζόμενο δείπνο του με επιχειρηματίες που διοργανώνει ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Γιώργος Ζανιάς, κατόπιν επιθυμίας που εξέφρασε ο ίδιος ο κ. Άσμουσεν, προκειμένου να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα προβλήματα ρευστότητας και τα άλλα ζητήματα που απασχολούν τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Το τραπέζι είναι "φιλικού" χαρακτήρα, δηλαδή δεν γίνεται με την ιδιότητα του κ. Ζανιά ως επικεφαλής της Εθνικής ή της ΕΕΤ και δεν θα υπάρχει εκπρόσωπος της κυβέρνησης. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΚΤ, "εν όψει της επόμενης επιθεώρησης της τρόικας, το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Γεργκ Άσμουσεν, θα επισκεφθεί την Αθήνα για διμερείς συναντήσεις με Έλληνες πολιτικούς και εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων και της επιχειρηματικής κοινότητας για να συζητήσει το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας και τις ευρύτερες εξελίξεις στην ευρωζώνη".

Από την πλευρά του, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι ο Γιάννης Στουρνάρας, θα συναντηθεί αύριο 21/08/2013, στις 15:00, στο Υπουργείο Οικονομικών, με τον Jörg Asmussen.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v