Καρβούνης: Δεν πιέζει η τρόικα για πλειστηριασμούς

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πιέζει για άρση της ισχύουσας απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Τα όσα λέγονται ή γράφονται για πιέσεις είναι συνεπώς ανυπόστατα, υπογραμμίζει ο επικεφαλής της Κομισιόν στην Ελλάδα.

Καρβούνης: Δεν πιέζει η τρόικα για πλειστηριασμούς

Ανυπόστατα χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα περί πιέσεων της τρόικα για άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών για πρώτη κατοικία ο Πάνος Καρβούνης, επικεφαλής της Κομισιόν στην Ελλάδα, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ. 

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πιέζει για άρση της ισχύουσας απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Τα όσα λέγονται ή γράφονται για πιέσεις είναι συνεπώς ανυπόστατα", σημειώνει ο κ. Καρβούνης, τονίζοντας ότι η Ε.Ε. "δαιμονοποιείται και παίζει το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου ώστε να θολώσει το τοπίο".

Στην τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται ότι η Ελληνική Βουλή έχει ήδη αποφασίσει ένα πλαίσιο ρυθμίσεων για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, σημειώνει ο κ. Καρβούνης. Στην ίδια έκθεση, υπογραμμίζει, αναφέρεται ότι όσοι έχουν αδυναμία αποπληρωμής των δανείων τους, θα εξακολουθήσουν να προστατεύονται.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Σόιμπλε περί τρίτου πακέτου διάσωσης, σημειώνει ότι θα θα μπορούσε να είναι μια λύση, "αν δούμε στο τέλος του τρέχοντος προγράμματος ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει οικονομικές ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν. Αλλά υπάρχουν και άλλες λύσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν".  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v