Fuchtel: Αρχίζουν να αποδίδουν οι προσπάθειες της Ελλάδας

Οι προσπάθειες της Ελλάδας να εκσυγχρονίσει την οικονομία της με τη βοήθεια της Γερμανίας έχουν αρχίσει να αποδίδουν, σημειώνει στο Bloomberg o Hans Joachim Fuchtel.

Fuchtel: Αρχίζουν να αποδίδουν οι προσπάθειες της Ελλάδας

Έχουν αρχίσει να αποδίδουν οι προσπάθειες της Ελλάδας να εκσυγχρονίσει την οικονομία της με τη βοήθεια της Γερμανίας, δύο χρόνια αφότου εγκαινιάστηκε η συνεργασία των δύο χωρών, επισημαίνει στο Bloomberg ο ειδικός απεσταλμένος της Angela Merkel στην Ελλάδα, Hans Joachim Fuchtel.

"H Ελλάδα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός ωστόσο η οικονομική ανάκαμψη θα πρέπει να επιταχυνθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Επιπλέον ο Fuchtel υποστήριξε ότι η εργασία του στην Ελλάδα έχει ελάχιστη επιρροή στην μακροοικονομική πολιτική της χώρας, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι αποκρατικοποιήσεις που έχουν καθυστερήσει.

Παράλληλα υποστηρίζει ότι με τη βοήθεια γερμανικής τεχνογνωσίας, οι Έλληνες αγρότες μπορούν να αυξήσουν τις εξαγωγές τους φέτος έως και 20%.

Τέλος σημειώνει ότι «οι Έλληνες βουλευτές θα πρέπει να πειστούν ότι πράττουν το σωστό. Όπως στη Γερμανία έτσι και στην Ελλάδα οι βουλευτές θα πρέπει να διαθέτουν κάποια δεδομένα για να λάβουν τις ανάλογες αποφάσεις».

Και συμπληρώνει: «Πηγαίνω στην εργασία μου σκεπτόμενος ότι το ποτήρι είναι μισογεμάτο, ποτέ μισοάδειο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v