Έτινγκερ: Γύρω στα 10 δισ. το νέο πακέτο για την Ελλάδα

Μιλώντας στην Welt am Sonntag, ο γερμανός επίτροπος της Κομισιόν, Γκίντερ Έτινγκερ, εκτίμησε πως ένα νέο πακέτο για την Ελλάδα θα διαμορφώνονταν γύρω στα 10 δισ. ευρώ και θα καλύπτει τα έτη 2014-2016.

Έτινγκερ: Γύρω στα 10 δισ. το νέο πακέτο για την Ελλάδα
Σε λίγο περισσότερα από 10 δις. ευρώ «τοποθετεί» ο γερμανός επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Γκίντερ Έτινκγερ, το ποσό της νέας διάσωσης για την Ελλάδα, πυροδοτώντας μια διαμάχη που θα μπορούσε να πλήξει την καγκελάριο Μέρκελ στις εκλογές του επόμενου μήνα.

Πριν από λίγες ημέρες, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων όταν δήλωσε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και Τρίτη διάσωση. Έκτοτε, η γερμανική κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει τα σχόλιά του.

Ο Έτινγκερ, μέλος του συντηρητικού κόμματος της Μέρκελ, ανέφερε ότι θεωρεί πως ένα ακόμα πακέτο για την Ελλάδα θα ήταν σημαντικά μικρότερο από τη δεύτερη διάσωση.«Θα είναι ένα διαχειρίσιμο ποσό. Προσωπικά περιμένω το ποσό να είναι λίγο μεγαλύτερο των 10 δις. ευρώ. Το πρόγραμμα θα καλύψει τα έτη 2014-2016», δήλωσε στην Welt am Sonntag.

Πρόσθεσε πως δεν ήταν απαραίτητο να τεθεί το ακανθώδες θέμα της ελληνικής βοήθειας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα πριν τις εκλογές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v