Άσμουσεν: Μην γκρεμίσετε ό,τι χτίσατε

"Κατανοώ τη δύσκολη πολιτική κατάσταση και τη μικρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά δεν πρέπει κάποιος να γκρεμίσει όσα έχουν επιτευχθεί με τόση πολιτική οδύνη ως σήμερα", δήλωσε σε συνέντευξή του στο "Βήμα" ο Γ. Άσμουσεν.

Άσμουσεν: Μην γκρεμίσετε ό,τι χτίσατε

Στην δέσμευση των Ευρωπαίων να λάβουν νέα μέτρα για το ελληνικό χρέος στο πλαίσιο των αποφάσεων του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 και εφόσον η Ελλάδα εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα στάθηκε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γεργκ Άσμουσεν σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Ο κ. Άσμουσεν συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό της τελευταίας διετίας του Προγράμματος αξιόπιστα. "Χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο Μεσοπρόθεσμο ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές. Αυτό είναι αναπόφευκτο".

Ο ίδιος στάθηκε στην πολιτική κατάσταση της χώρας σημειώνοντας ότι "κατανοώ τη δύσκολη πολιτική κατάσταση και τη μικρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλά δεν πρέπει κάποιος να γκρεμίσει όσα έχουν επιτευχθεί με τόση "πολιτική οδύνη" ως σήμερα. Και το ερώτημα είναι: Ποια είναι η αξιόπιστη εναλλακτική λύση;".

Στέκεται πάντως στην ιδιαίτερα υψηλή ανεργία, ενώ σημειώνει ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός από το γεγονός ότι η ύφεση δείχνει να ανακόπτεται.

Ο ίδιος επαναλαμβάνει την πεποίθησή του ότι η παρουσία του ΔΝΤ είναι αναγκαία στην τρόικα, ενώ χαρακτηρίζει την τραπεζική ένωση τη μεγαλύτερη «θεσμική αλλαγή» στην Ευρώπη μετά την εισαγωγή του ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v