Rehn: Nωρίς να μιλήσουμε με αριθμούς για Ελλάδα

Ο Ο. Rehn σε συνέντευξή του ανέφερε ότι είναι σημαντικό πρώτα να γίνει η ανάλυση και να εστιάσουμε τόσο στο χρηματοδοτικό κενό, όσο και στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Rehn: Nωρίς να μιλήσουμε με αριθμούς για Ελλάδα

Είναι πολύ νωρίς να υπολογίσουμε πόσα χρήματα θα χρειαστεί η Ελλάδα, εκτίμησε ο επίτροπος Όλι Ρεν σε συνέντευξή του σε εφημερίδα των Βρυξελλών.

Αντιδρώντας σε εκτιμήσεις, όπως αυτή του Γ. Στουρνάρα που μίλησε για ποσό της τάξης των 10 δισ. ευρώ, ο Ο. Ρεν δήλωσε ότι «είναι πρόωρο να βάλουμε αριθμούς. Η τρόικα θα κάνει τη δουλειά της και την ανάλυση για το πιθανό χρηματοδοτικό κενό και μετά με τη σειρά μας ακολουθώντας τη φυσιολογική ροή της διαδικασίας θα υποβάλουμε την πρότασή μας το φθινόπωρο».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι είναι σημαντικό πρώτα να γίνει η ανάλυση και να εστιάσουμε τόσο στο χρηματοδοτικό κενό, όσο και στη βιωσιμότητα του χρέους.

Αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, ο ίδιος σημείωσε ότι εμπιστεύεται τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας στο να εξασφαλίσουν πολιτική σταθερότητα. «Είναι σημαντικό για την οικονομική σταθερότητα και την ανάκαμψη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v