Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

NYT: Πολιτικά δύσκολη η «εκχώρηση» του ΤΑΙΠΕΔ

Πιθανή πίεση των δανειστών να μεταφέρουν σε εταιρεία του εξωτερικού περιουσιακά στοιχεία τα οποία περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων θα προκαλέσει αντιδράσεις εντός, αλλά και εκτός της κυβέρνησης, εκτιμά η εφημερίδα ΝΥΤ.

NYT: Πολιτικά δύσκολη η «εκχώρηση» του ΤΑΙΠΕΔ

Πιθανή πίεση των δανειστών να μεταφέρουν σε εταιρεία του εξωτερικού περιουσιακά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων θα δημιουργήσει αντιδράσεις και θα φέρει σοβαρά προβλήματα στην κυβέρνηση Σαμαρά, εκτιμά η New York Times σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα.

«Αναλυτές λένε ότι θα είναι δύσκολο να προχωρήσει ένα τέτοιο σχέδιο με τις αντιδράσεις που θα εκδηλωθούν μέσα σε επισφαλή κυβερνητική συμμαχία, χωρίς να εξεταστούν και οι πολιτικές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, τα εργατικά συνδικάτα και από τον κουρασμένο από τη λιτότητα κόσμο».

Το ρεπορτάζ επικαλείται δηλώσεις ανώνυμου Έλληνα αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος περιγράφει το σχέδιο ως ένα από μια σειρά μελετών και σχεδίων που μπορούν ή όχι να εξεταστούν στις συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v