Japonica: Νέα παράταση για τα ελληνικά ομόλογα

Στις 30 Σεπτεμβρίου μεταθέτει τη λήξη της προσφοράς για τα ελληνικά ομόλογα η Japonica. Αποδέχεται μόνο έξι σειρές τίτλων. Θα είναι η τελευταία παράταση, δηλώνει σε ανακοίνωσή της.

Japonica: Νέα παράταση για τα ελληνικά ομόλογα

Παράταση στην παράταση δίνει η Japonica στην προσφορά της για αγορά ελληνικών ομολόγων. Όπως ανακοίνωσε σήμερα, η λήξη της προσφοράς μετατίθεται για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Όπως υποστηρίζει, δεν υπάρχει αλλαγή στη μίνιμουμ τιμή αγοράς που θα προσφερθεί στους ενδιαφερόμενους μέσω της δημοπρασίας (Dutch Auction), αλλά μειώνει τον αριθμό των ομολόγων που θα αποδεχθεί στο πλαίσιο της προσφοράς στους τίτλους που λήγουν από το 2028 ως το 2033. Συγκεκριμένα τους τίτλους:

 

H εταιρεία πάντως υποστηρίζει ότι η προσφορά της είναι συμφέρουσα για τους κατόχους των ομολόγων:

- Ενόψει και των προβλεπόμενων τριμηνιαίων ελέγχων, στο τέλος του 3ου τριμήνου του 2013 (30 Σεπτεμβρίου) οι κάτοχοι ομολόγων θα χρειαστεί να δεχθούν έκπτωση της αξίας τους, της τάξης του 15-20%, λόγω χαμηλής ρευστοποιησιμότητας.

- Η προσφορά της Japonica είναι συμφέρουσα, καθώς η ελάχιστη τιμή αγοράς που προσφέρει είναι υψηλότερη των μέσων τιμών κλεισίματος (29/8), μετά την εφαρμογή της έκπτωσης.

Για να στηρίξει τη θέση της παρουσιάζει τον παρακάτω πίνακα:


Στον πίνακα δεξιά παρουσιάζεται το ποσοστό προσαύξησης (premium) με το οποίο ισοδυναμεί κατά περίπτωση η προσφερόμενη από τη Japonica τιμή (40), μετά την εφαρμογή της έκπτωσης (15 – 20%).

Από τα παραπάνω στοιχεία, σύμφωνα με την εταιρεία, προκύπτει ότι η τιμή που προσφέρει η Japonica είναι κατά μέσο όρο 5,6% - 12,2% υψηλότερη, ανάλογα με το ποσοστό της έκπτωσης και το έτος λήξης των ομολόγων.

Η παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου είναι η τελευταία από πλευράς της Japonica – αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για τους κατόχους μεγάλων μπλοκ να ρευστοποιήσουν τα ομόλογά τους για το αμέσως επόμενο διάστημα.

* Δείτε την ανακοίνωση στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v