Σε δίκη 10 άτομα για τα δομημένα σε ΤΣΠΕΑΘ & ΤΕΑΥΦΕ

Η κατηγορία αφορά ζημία που φέρεται να υπέστη το ΤΣΠΕΑΘ τον Ιούλιο του 2006 από την επένδυση σε δομημένο ομόλογο ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το ΤΕΑΥΦΕ για επένδυση 185 εκατ. ευρώ.

Σε δίκη 10 άτομα για τα δομημένα σε ΤΣΠΕΑΘ & ΤΕΑΥΦΕ

Δέκα πρόσωπα μεταξύ των οποίων οι πρώην πρόεδροι του Ταμείου Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης (ΤΣΠΕΑΘ) και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ), θα δικαστούν για την υπόθεση των ομολόγων που κατέληξαν στα δύο ταμεία.

Το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του έκρινε πως οι δύο πρώην πρόεδροι των ταμείων κ. Δημήτρης Καπράνος και Παναγιώτης Δεμέστιχας καθώς και οκτώ ακόμη άτομα θα πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη για τα αδικήματα (κατά περίπτωση) της απάτης από κοινού, απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και δωροδοκία.

Πλην των δύο πρώην προέδρων στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν ο εκ των ιδιοκτητών της κυπριακής χρηματιστηριακής εταιρείας ΤΡΩΥΛΟΣ κ. Δημ. Παστελάκος, ο κ. Νίκος Δεσποτόπουλος, ο ιδιοκτήτης της χρηματιστηριακής εταιρείας North Asset Management Γ. Παπαμαρκάκης, το στέλεχος της Proton Bank Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, ο πρώην αντιπρόεδρος του ΤΕΑΥΦΕ Γεράσιμος Κονιδάρης καθώς και οι Ζωή Συράκη, Χωή Μπασπανέλου και Ευάγγελος Γανουτζής.

Το Συμβούλιο Εφετών με το ίδιο βούλευμα απήλλαξε από την κατηγορία τον κ. Κωνσταντίνο Χρηστίδη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο βούλευμα η κατηγορία αφορά ζημία που φέρεται να υπέστη το ΤΣΠΕΑΘ τον Ιούλιο του 2006 από την επένδυση σε δομημένο ομόλογο ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ.

Αντίστοιχα το ΤΕΑΥΦΕ φέρεται επίσης να ζημιώθηκε καθώς διέθεσε συνολικά 185 εκατ. ευρώ σε δύο δομημένα ομόλογα, επενδύοντας 55 εκατ. ευρώ στο δομημένο ομόλογο του ελληνικού δημοσίου, που αγόρασε από την ACROPOLIS, και 130 εκατ. ευρώ στο δομημένο της Alpha Bank που αγόρασε από την TROILOS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v