Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Παίζει» παράταση για την υποβολή του Ε9

Οι λογιστές που έκαναν την πρόταση ζητούν να υποβληθούν Ε9 μόνο από τα φυσικά πρόσωπα που έχουν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση κατά το έτος 2012 ως τις 30 Σεπτεμβρίου.

«Παίζει» παράταση για την υποβολή του Ε9

Παράταση έως το τέλος του μήνα ενδέχεται να δώσει το υπουργείο Οικονομικών για την υποβολή του εντύπου Ε9 για το 2013, όπου η προθεσμία λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, στο υπουργείο σχεδιάζουν η καταχώριση των στοιχείων για αγοροπωλησίες ακίνητων (κατοικίες ή άλλα κτίσματα) να μπορεί να γίνει μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου, ενώ τα στοιχεία των αγροτεμαχίων και των εκτός σχεδίου ακινήτων να μπορούν να συμπληρωθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Οι λογιστές που έκαναν και την πρόταση ζητούν να υποβληθούν Ε9 μόνο από τα φυσικά πρόσωπα που έχουν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση κατά το έτος 2012, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 30ή Σεπτεμβρίου 2013, η καταγραφή των αγροτεμαχίων να ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής του Ε9 αυτής της περίπτωσης την 31η Δεκεμβρίου 2013

Πάντως, όπως εξηγούν οι φοροτεχνικοί, για την έκδοση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΦΑΠ 2013 αναγκαίο είναι να προβούν οι πολίτες μόνο στην καταγραφή των μεταβολών της περιουσίας του εντύπου Ε9, δηλαδή να αποτυπώσουν τις μεταβολές, τροποποιήσεις κ.λπ. των οικοπέδων που βρίσκονται εντός σχεδίου ή οικισμού και των κτισμάτων εντός ή εκτός σχεδίου.

Σύμφωνα με τους φοροτεχνικούς οι εγγραφές και οι καταχωρίσεις των αγροτεμαχίων είναι αδιάφορες στην παρούσα φάση, καθώς αφορούν τον ενιαίο φόρο που θα επιβληθεί το 2014.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v