Δυο εκκρεμότητες για επανεκκίνηση οδικών αξόνων

Δύσκολη είναι η κατάσταση με το σχέδιο επανεκκίνησης των οδικών αξόνων, όπως διαπίστωσε και ο Μιχ. Χρυσοχοϊδη κατά τις επαφές του στις Βρυξέλλες.

Δυο εκκρεμότητες για επανεκκίνηση οδικών αξόνων

Όσο δύσκολη περίμεναν στο υπουργείο Υποδομών είναι η κατάσταση με το σχέδιο επανεκκίνησης των οδικών αξόνων, όπως διαπίστωσε και ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης κατά τις επαφές που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός Υποδομών κατά τις συναντήσεις του με τους επιτρόπους Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν και Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια άκουσε πως εκκρεμούν δύο κρίσιμα ζητήματα:

Πρώτον, οι Κοινοτικοί εξακολουθούν να διερευνούν να υπάρχει θέμα τυχόν παράνομων κρατικών ενισχύσεων προς τους εργολάβους.

Δεύτερον, η ελληνική πλευρά δεν έχει προχωρήσει στην μεταφορά κονδυλίων από άλλα επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ, ώστε να καλυφθεί το κενό χρηματοδότησης των βαλτωμένων οδικών αξόνων.

Το ζήτημα είχε επισημάνει προ μηνών ο Γ. Χαν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, αλλά οι κοινοτικές υπηρεσίες αναμένουν τα σχετικά στοιχεία από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Στις Βρυξέλλες θεωρούν, πάντως, πως μέσα στον Οκτώβριο μπορεί να έχουν επιλυθεί και τα δύο θέματα ώστε να προχωρήσει η κυβέρνηση στην κατάθεση των νέων συμβάσεων παραχώρησης στη Βουλή.

Με την ψήφιση των νέων συμβάσεων θα υπάρξει και ουσιαστική επανεκκίνηση των έργων στους οδικούς άξονες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v