Ενδιαφέρον για επενδύσεις από Ριμπολόβλεφ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ξενοδοχεία και μαρίνες επέδειξε ο ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Τουρισμός, real estate, ενέργεια και τρόφιμα στο στόχαστρο των Αράβων που είδαν τον Ν. Μηταράκη.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Ενδιαφέρον για επενδύσεις από Ριμπολόβλεφ
«Η Ελλάδα είναι μια ενδιαφέρουσα χώρα για επενδύσεις», δήλωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο Sergey Chernitsyn εκπρόσωπος του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόφλεφ (φωτό). Νωρίτερα ο κ. Ριμπολόφλεφ είχε συναντηθεί με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη κατά τη διάρκεια της οποίας ο υφυπουργός του παρουσίασε τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στη χώρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του, ο Ντμίτρι Ριμπολόφλεφ, θα εξετάσει επενδυτικά σχέδια στον τουρισμό και συγκεκριμένα στην αξιοποίηση μαρινών αλλά και σύνθετων μικρών ξενοδοχειακών καταλυμάτων.

Σημειώνεται ότι η σημερινή ήταν η πρώτη συνάντηση μετά από πρόσκληση που απεύθυνε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και θα επακολουθήσει και δεύτερη με άνθρωπο του γραφείου του κ. Ριμπολόβλεφ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρώσος Μεγιστάνας συναντάται αυτή την ώρα με τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

Αυτή την ώρα ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης συναντάται με αντιπροσωπεία της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, επικεφαλής της οποίας είναι υπουργός Επικρατείας Δρ. Soultan Al Jaber.

ΗΑΕ: Ώριμο επενδυτικό ενδιαφέρον για Ελλάδα

Έτοιμοι να επενδύσουν στην Ελλάδα, σε τομείς όπως η ενέργεια, το φυσικό αέριο, το real estate, τα τρόφιμα και ο τουρισμός εμφανίζονται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Εκτός από τις ιδιωτικές επενδύσεις, ενδιαφέρον υπάρχει από τα ΗΕΑ και για τις ενεργειακές ιδιωτικοποιήσεις, (ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ), αλλά και για το Αναπτυξιακό Ταμείο.

Συγκεκριμένα και σε ότι αφορά στο Αναπτυξιακό Ταμείο ζήτησαν να ωριμάσει η ιδέα ενώ εστίασαν στη διαχείριση του.

Αυτά προέκυψαν από τη συνάντηση που είχε το απόγευμα ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης, με αντιπροσωπεία της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επικεφαλής της οποίας ήταν υπουργός Επικρατείας Δρ. Soultan Al Jabe.

Εξερχόμενος της συνάντησης, ο Δρ. Soultan Al Jaber τόνισε ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα σταθεροποιείται, η συγκυρία είναι πολύ καλή και οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών είναι σε εξαιρετικό επίπεδο.

Ειδικότερα σημείωσε ότι υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για αρκετούς τομείς της ελληνικής οικονομίας και συγκεκριμένα για τον τουρισμό (ξενοδοχειακές μονάδες και μαρίνες), στο real estate και ιδιαίτερα στην ενέργεια και δη στο φυσικό αέριο. Φαίνεται ότι τα προβλήματα του παρελθόντος για επενδύσεις ξεπερνιούνται, σημείωσε ο ίδιος.

Ωστόσο σε εκκρεμότητα εξακολουθούν να βρίσκονται δύο ζητήματα, που είναι η αποφυγή της διπλής φορολόγησης και η προστασία των επενδύσεων. Και τα δύο θέματα αναμένεται να διευθετηθούν άμεσα με διακρατικές συμφωνίες, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ήδη ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας έχει υπογράψει την απόφαση για την αποφυγή της διπλής φορολόγησης η οποία θα πρέπει να πάει προς κύρωση στη Βουλή ενώ σχετικά με την προστασία των επενδύσεων έχει σταλεί προσχέδιο από την ελληνική Κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την οποία αναμένεται απάντηση στις 20 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v