ΣτΕ: Οριστική παύση εφοριακού από δημόσιο

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε τις αποφάσεις του πρωτοβάθμιου και του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου που είχαν διατάξει την οριστική απόλυση εφοριακού για υπεξαίρεση 223.000 ευρώ. Ο ίδιος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών.

ΣτΕ: Οριστική παύση εφοριακού από δημόσιο

Οριστικά εκτός Δημοσίου τίθεται με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, εφοριακός υπάλληλος ο οποίος υπεξαίρεσε 223.000 ευρώ από την υπηρεσία του.

Το ανώτατο δικαστήριο επικύρωσε τις αποφάσεις του πρωτοβάθμιου και του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου που είχαν διατάξει την οριστική απόλυσή του για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος «κατά τον Ποινικό Κώδικά και άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους» και για χαρακτηριστική αναξιοπρεπή ή ανάξια για υπάλληλο διαγωγή εντός της υπηρεσίας.

Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, τον Μάρτιο του 2010 επέβαλε στον εφοριακό την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης. Ο εφοριακός άσκησε ένσταση ωστόσο το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό του επέβαλε την ίδια ποινή..

Εντωμεταξύ ο ίδιος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών για δυο υπεξαιρέσεις συνολικού ύψους 223.000 ευρώ (150.000 και 73.000 ευρώ) οι οποίες τελέσθηκαν «με ιδιαίτερα τεχνάσματα σε βάρος του Δημοσίου κατ΄ εξακολούθηση», ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 4 χρόνια.

Ως προς την πειθαρχική ποινή, ο εφοριακός προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί.

Ωστόσο, κατά την ημέρα της συζήτησης δεν παρουσιάστηκε ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, με αποτέλεσμα να απορριφθεί η αίτηση του, και να του επιδικαστεί δικαστική δαπάνη 460 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v