Παράλληλα οι πληρωμές φόρου πολυτελείας-τελών

Τον φόρο πολυτελείας θα πληρώσουν και οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων που τα πούλησαν εντός του 2013 ή κατέθεσαν στο τέλος του 2012 τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Παράλληλα οι πληρωμές φόρου πολυτελείας-τελών

Νωρίτερα θα εμφανιστούν φέτος στο διαδίκτυο τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας, ταυτόχρονα μάλιστα με τοn φόρο πολυτελούς διαβίωσης για τους ιδιοκτήτες οχημάτων μεγάλου κυβισμού (άνω των 1.929 κ.εκ.), εάν τελικώς το υπουργείο Οικονομικών επιλέξει να μην αποστείλει ειδοποιητήρια για τον συγκεκριμένο φόρο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, από τα μέσα Οκτωβρίου, οι φορολογούμενοι, όπως και πέρυσι, θα πρέπει να εκτυπώσουν το σχετικό ειδοποιητήριο και να το προσκομίσουν στις τράπεζες για την εξόφληση των τελών.

Ο φόρος πολυτελείας υπολογίζεται σε ποσοστό 5% επί του ετήσιου τεκμηρίου διαβίωσης για οχήματα έως 2.500 κυβικά εκατοστά και στο 10% για αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού και πισίνες.

Αυτοκίνητα που πρωτοκυκλοφόρησαν από το 2008 έως και το 2012 δεν έχουν έκπτωση στο τεκμήριο, ενώ αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από το 2003 έως και το 2007 έχουν έκπτωση 30% στο τεκμήριο και κατά συνέπεια έκπτωση 30% στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης. Αυτοκίνητα που πρωτοκυκλοφόρησαν πριν από το 2003 (και νωρίτερα) δεν επιβαρύνονται με φόρο πολυτελούς διαβίωσης, αλλά μόνο με τέλη κυκλοφορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v