Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΒΕΘ: Επιχειρηματική αποστολή σε Τανζανία & Κένυα

Το ΕΒΕΘ, διά του Γραφείου Διασύνδεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας με τον Ελληνικό Ιδιωτικό Τομέα, συνδιοργανώνει επιχειρηματική αποστολή στην Τανζανία και στην Κένυα από τις 5 έως τις 13 Νοεμβρίου.

ΕΒΕΘ: Επιχειρηματική αποστολή σε Τανζανία & Κένυα
Επιχειρηματική αποστολή στην Ηνωμένη Δημοκρατία της Τανζανίας και στη Δημοκρατία της Κένυας συνδιοργανώνει, μαζί με άλλους ευρωπαϊκούς φορείς, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, διά του Γραφείου Διασύνδεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank) με τον Ελληνικό Ιδιωτικό Τομέα που εδρεύει στο ΕΒΕΘ.

Ειδικότερα, η αποστολή θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα από 5 έως 13 Νοεμβρίου 2013 και στη διοργάνωσή της συμμετέχουν -εκτός από το ΕΒΕΘ- ευρωπαϊκοί επιχειρηματικοί φορείς που φιλοξενούν αντίστοιχα Γραφεία Διασύνδεσης, με επικεφαλής τον Οργανισμό Προώθησης Εμπορίου και Επενδύσεων της Φλάνδρας Βελγίου (Flanders Investment and Trade). Αναμένεται δε να συγκεντρώσει συμμετέχοντες από διάφορες χώρες της Ευρώπης (Βέλγιο, Ελλάδα, Ιταλία, Λιθουανία, Ισπανία, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο).

Η αποστολή, λόγω του διερευνητικού της χαρακτήρα, θα περιλαμβάνει, κατά την πρώτη ημέρα, συναντήσεις με τις κρατικές αρχές της κάθε χώρας, οικονομικούς παράγοντες, επιμελητήρια και επιχειρήσεις. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικά σεμινάρια για σημαντικούς τομείς της οικονομίας (κατασκευές - ενέργεια - υγεία - αγροτικός τομέας κ.ά.) με εισηγητές εκπροσώπους διεθνών οργανισμών (Ευρωπαϊκή Ένωση, Παγκόσμια Τράπεζα, Ο.Η.Ε., Τράπεζα για την Ανάπτυξη της Αφρικής) που χρηματοδοτούν έργα σε αναπτυσσόμενες χώρες, οι οποίοι θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες για τα προγράμματά τους και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρονται στις εν λόγω χώρες.

Η αποστολή κρίνεται σημαντική, τόσο λόγω των ευκαιριών που προσφέρουν οι αναπτυσσόμενες αγορές της Τανζανίας και της Κένυας στις επιχειρήσεις -ιδιαίτερα σε εκείνες που θα σπεύσουν πρώτες να τις αξιοποιήσουν- αλλά και λόγω της πανευρωπαϊκής συμμετοχής εταιριών, που θα ανοίξει για τους Έλληνες συμμετέχοντες «δρόμους» για ανάπτυξη διεθνών συνεργιών.

Οι τομείς ενδιαφέροντος στις δυο χώρες είναι αυτοί της ενέργειας, του περιβάλλοντος, της διαχείρισης φυσικών πόρων, της πληροφορικής, των επικοινωνιών, των κατασκευών, των δομικών υλικών, των συμβουλευτικών υπηρεσιών κ.ά.

Από κάθε χώρα θα συμμετάσχουν περί τις 15 επιχειρήσεις. Η προετοιμασία της αποστολής (ραντεβού, τοπικές μετακινήσεις, και συναντήσεις με τοπικούς και διεθνείς φορείς αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις που ήδη δραστηριοποιούνται στις χώρες αυτές) θα γίνει από τα Γραφεία Διασύνδεσης W.B. της κάθε χώρας, σε συνεργασία με το Φλαμανδικό Οργανισμό που συντονίζει την αποστολή και ο οποίος ήδη βρίσκεται σε επαφή με τα υπουργεία Υποδομών, Εμπορίου και Βιομηχανίας και τα Επιμελητήρια των δυο αφρικανικών χωρών.

Το κόστος διαμονής θα ανέλθει περίπου στα 170-180 δολ./νύχτα (ξενοδοχεία 5 αστέρων), το κόστος των πτήσεων εξαρτάται από την επίσκεψη στη μια ή και στις δύο χώρες και αναμένεται να κυμανθεί στα 800-1.100 ευρώ, ενώ θα υπάρξει και μια χρέωση για τη συμμετοχή του κάθε μέλους στις κοινές δαπάνες της αποστολής (μετακινήσεις, αίθουσες, γεύματα κ.λπ.), που ανέρχεται σε 600 ευρώ για τις δύο χώρες και 450 ευρώ για μία χώρα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν να μιλούν αγγλικά.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην αποστολή πρέπει να το δηλώσουν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013, στο Γραφείο Διασύνδεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας με τον Ελληνικό Ιδιωτικό Τομέα, όπου μπορούν να απευθύνονται και για περισσότερες πληροφορίες (τηλ. 2310 370120, 2310 370132, αρμόδιος Private Sector Liaison Officer: Θ. Αξυλιθιώτης).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v