Νέα παράταση στην εκκαθάριση θυγατρικών του ΕΟΜΜΕΧ

Πρόκειται για τις θυγατρικές Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας, Ελληνικό Κέντρο Αργιλλομάζης, Ελληνικό Κέντρο Γούνας, ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού και των δυο θυγατρικών αυτής.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Νέα παράταση στην εκκαθάριση θυγατρικών του ΕΟΜΜΕΧ

Νέα παράταση στην ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των θυγατρικών του ΕΟΜΜΕΧ.

Με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αθ. Σκορδάς η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, παρατείνεται έως τις 31 Ιουλίου του 2014, η προθεσμία ολοκλήρωσης της εκκαθάρισης των θυγατρικών εταιρειών της ΕΟΜΜΕΧ.

Πρόκειται για τις θυγατρικές Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας, Ελληνικό Κέντρο Αργιλλομάζης, Ελληνικό Κέντρο Γούνας, ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού και των δυο θυγατρικών αυτής, ΕΛΚΕΔΕ− Σύμβουλοι Προστασίας και Πρόληψης Επαγγελματικής Υγείας και Ασφάλειας και Κέντρο Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης ΕΛΚΕΔΕ.

Ο λόγος αυτής της νέας παράτασης είναι η καθυστέρηση της διαδικασίας εκταμίευσης ποσών από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των στενών λειτουργικών δαπανών της εκκαθάρισης. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και αδυναμία στην εξεύρεση εκκαθαριστών.

Η εκκαθάριση των θυγατρικών του ΕΟΜΜΕΧ προβλέπεται στο άρθρο 16 του Ν. 4038 "επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012−2015", που είχε δημοσιευθεί τον Φεβρουάριο του 2012.

Στο εν λόγω άρθρο προβλεπόταν μεταξύ των άλλων ότι η εκκαθάριση των ως άνω εταιρειών θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέσα σε έξι μήνες από την έναρξη ισχύος του συγκεκριμένου νόμου. Βέβαια ο νομοθέτης είχε προνοήσει και για αυτό το λόγο έδινε τη δυνατότητα στην πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου να δώσει παράταση της ημερομηνίας εκκαθάρισης για εξαιρετικό λόγο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v