Στουρνάρας: Με δικλίδες ασφαλείας το ΤΑΙΠΕΔ

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι ο ρόλος και η λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ συνίστανται στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, με τρόπο που θα συμβάλει αποφασιστικά στη μείωση του δημόσιου χρέους και στην ανάπτυξη.

Στουρνάρας: Με δικλίδες ασφαλείας το ΤΑΙΠΕΔ

«Στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ προβλέπονται σημαντικές δικλείδες για τον έλεγχο που ασκεί η Βουλή στο ΤΑΙΠΕΔ και συγκεκριμένα στο διορισμό των μελών της Διοίκησής του, στις οικονομικές καταστάσεις του και γενικότερα στην αποτελεσματική και αποδοτική εκτέλεση του έργου με το οποίο είναι επιφορτισμένο».

Τα παραπάνω, μεταδίδει το ΑΠΕ, αναφέρονται σε έγγραφο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από αναφορά του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, με την οποία καταγγέλλεται ότι η λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ προσβάλλει διεθνείς συμβάσεις και συνταγματικές διατάξεις που προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και ζητείται να καταργηθεί με νόμο.

Ο υπουργός Οικονομικών στην απάντησή του αναφέρει ότι ο ρόλος και η λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ συνίσταται στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, με τρόπο που θα συμβάλλει αποφασιστικά στη μείωση του δημόσιου χρέους και θα δημιουργεί τις βάσεις για την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας. Θυμίζει επίσης ότι σύμφωνα με τον ιδρυτικό του νόμο το ΤΑΙΠΕΔ αξιοποιεί την ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου, που του έχει ανατεθεί σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και τις προβλέψεις των Μεσοπρόθεσμων Προγραμμάτων Δημοσιονομικής Προσαρμογής.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v