Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μηταράκης: Συνεχίζει τα ραντεβού με επενδυτές

Σε δυο γκρουπ έχουν χωριστεί τα fund που έφερε στη χώρα μας η UBS. Συνάντηση Μηταράκη με στελέχη της Huawei.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Μηταράκης: Συνεχίζει τα ραντεβού με επενδυτές

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Huawei Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης κ. Jeffrey Zhou Jun και τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Huawei Technologies SA κ. Tonny Bao έχει σήμερα το απόγευμα ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι το ενδιαφέρον της Huawei να επενδύσει στην Ελλάδα. Η κινεζική εταιρεία εξοπλισμού κινητής τηλεφωνίας Huawei προτίθεται να δημιουργήσει στη χώρα, τα επόμενα τρία χρόνια, διαμετακομιστικό κέντρο για τα προϊόντα της και κέντρο έρευνας και τεχνολογίας.

Πριν από λίγες ημέρες εξάλλου μια ακόμη κινεζική εταιρεία η ZTE Corporation επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου στον Πειραιά, αλλά και κέντρου επισκευών και παραγωγικής μονάδας. Ήδη έχει εκπονήσει εσωτερική μελέτη βιωσιμότητας του έργου και πρόκειται να προχωρήσει άμεσα στην επένδυση, ενώ εξετάζονται προτάσεις για σειρά άλλων επενδύσεων.

Οι εργασίες για τη δημιουργία του διαμετακομιστικού κέντρου της ZTE αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του έτους προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία το επόμενο καλοκαίρι.

Με την κίνηση αυτή η ZTE επιδιώκει να εξυπηρετεί τις Ευρωπαϊκές αγορές αλλά και τη Β. Αφρική, ο ανεφοδιασμός των οποίων γίνεται σήμερα μέσω του Ρότερνταμ.

Εξάλλου στις αρχές του επόμενο μήνα ο πρόεδρος της ZTE Corporation, κ. Hou WeiGui, πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα και να έχει συνάντηση με τον κ. Αντώνη Σαμαρά.

Σε δυο γκρουπ τα funds της UBS

Σε δυο γκρουπ έχουν χωριστεί τα funds που βρίσκονται στην Αθήνα υπό τη σκέπη της UBS. Στην μια ομάδα περιλαμβάνονται οι επενδυτικοί οίκοι που ενδιαφέρονται για τον χρηματοοικονομικό κλάδο και τις τράπεζες, ενώ στο άλλο αυτοί που εστιάζουν σε άλλους τομείς (βιομηχανία, real estate κ.τλ.)

Με βάση το πρόγραμμα οι πελάτες της UBS έχουν συναντήσεις με τις διοικήσεις των ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, Jumbo, Motor Oil, Coca Cola, Folli Follie και Μυτιληναίος. Ραντεβού θα γίνουν και με τις διοικήσεις των Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα και Τιτάν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v