Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισαγγελικές διώξεις για το «πάρτι» στο ΤΕΟ

Σύμφωνα με την κατηγορία, τα αδικήματα αφορούν σε οικονομικές ατασθαλίες σχετικά με τις αμοιβές του προσωπικού του ΤΕΟ, υπέρογκες δαπάνες για μετακινήσεις προσωπικού εκτός έδρας, καταβολή χρηματικών ποσών δυνάμει υπουργικών αποφάσεων κ.α.

Εισαγγελικές διώξεις για το «πάρτι» στο ΤΕΟ
Κατηγορούμενοι για κακουργηματικές και πλημελληματικές πράξεις είναι τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας, την περίοδο 2006-2011.

Οι διώξεις ασκήθηκαν από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών της Αθήνας μετά από πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος περιγράφει σειρά οικονομικών ατασθαλιών στο ΤΕΟ.

Η δίωξη αφορά δυο κακουργήματα και στρέφεται αρχικά κατά παντός υπευθύνου. Ωστόσο, περιγράφονται τα μέλη των δυο διοικητικών συμβουλίων της περιόδου 2006-2011.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η έρευνα για ύποπτες πληρωμές από το ταμείο, οι οποίες φέρονται να πραγματοποιήθηκαν με εντολές υπουργών.

Σύμφωνα με την κατηγορία, τα αδικήματα αφορούν σε οικονομικές ατασθαλίες σχετικά με τις αμοιβές του προσωπικού του ΤΕΟ, υπέρογκες δαπάνες για μετακινήσεις προσωπικού εκτός έδρας, καταβολή χρηματικών ποσών δυνάμει υπουργικών αποφάσεων, οι οποίες φέρονται να είναι εκτός νομοθετικής εξουσιοδότησης κ.α.

Τα αδικήματα για τα οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη είναι: Απιστία περί την υπηρεσία από κοινού και κατ' εξακολούθηση αντικειμένου οικονομικής αξίας μεγαλύτερης των 120.000 ευρώ, ψευδή βεβαίωση κατ' εξακολούθηση με σκοπό τον προσπορισμό αθέμιτου οφέλους που υπερβαίνει συνολικά τα 120.000 ευρώ και το πλημμέλημα της υπεξαίρεσης από την υπηρεσία κατ' εξακολούθηση.

Τέλος, τα μέλη των Δ.Σ. του ΤΕΟ κατηγορούνται και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς φέρονται να συγκάλυπταν υπάλληλο, ο οποίος απουσίαζε μονίμως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v