Μηταράκης: Συναντά εκπροσώπους της Nomura

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης θα συναντήσει αύριο εκπροσώπους από τη Nomura και έξι ακόμη μεγάλα επενδυτικά ταμεία από την Ιαπωνία.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Μηταράκης: Συναντά εκπροσώπους της Nomura

Εκπροσώπους από τη Nomura και έξι ακόμη μεγάλα επενδυτικά ταμεία από την Ιαπωνία πρόκειται να συναντήσει την Παρασκευή ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης.

Η συνάντηση αποτελεί συνέχεια των επαφών που έχει ο υφυπουργός με ξένους επενδυτές. Στο πλαίσιο αυτό είχε την Τετάρτη το απόγευμα συνάντηση με στελέχη της UBS.

Στο επενδυτικό επίπεδο ο κ. Μηταράκης είχε το απόγευμα της Πέμπτης συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Huawei Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης κ. Jeffrey Zhou Jun και με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Huawei Technologies SA κ. Tonny Bao.

Στη σημερινή συνάντηση οι εκπρόσωποι της Huawei επιβεβαίωσαν την υλοποίηση του μνημονίου συνεργασίας που είχε υπογραφεί την περασμένη Άνοιξη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κίνα.

Η συμφωνία περιλαμβάνει τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου στο λιμάνι του Πειραιά, προμήθεια από την ελληνική αγορά υπηρεσιών και προϊόντων αξίας 100 εκατ. ευρώ ετησίως σε ορίζοντα πενταετίας (συνολικά 500 εκατ. ευρώ), ενώ στα σκαριά βρίσκεται και συμφωνία συνεργασίας με ερευνητικό κέντρο σε συνεργασία με Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με πληροφορίες η επένδυση της Huawei θα λάβει σάρκα και οστά από τις αρχές του 2014.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v