Athens Flying Week: Διοργανώνεται για 2η χρονιά

Μετά την πολύ επιτυχημένη πρώτη εκδήλωση της προηγούμενης χρονιάς η αεροπορική γιορτή διοργανώνεται και πάλι με συμμετοχές υψηλού επιπέδου σε πιλότους αλλά και αεροσκάφη.

Athens Flying Week: Διοργανώνεται για 2η χρονιά

Να συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας γενικότερα, αλλά και της Αττικής ειδικότερα, προσελκύοντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο φιλοδοξεί το 2o διεθνές αεροπορικό show «Athens Flying Week», το οποίο διοργανώνεται στο αεροδρόμιο Τατοϊου στις 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου.

Μετά την πολύ επιτυχημένη πρώτη εκδήλωση της προηγούμενης χρονιάς η αεροπορική γιορτή διοργανώνεται και πάλι με συμμετοχές υψηλού επιπέδου σε πιλότους αλλά και αεροσκάφη. Τις εκδηλώσεις φέτος αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 50.000 θεατές.

Με τον τρόπο αυτόν η Αθήνα μπαίνει στο «χάρτη» των προορισμών που απευθύνονται σε κοινό το οποίο ενδιαφέρεται για τα αεροσκάφη και τις αεροπορικές επιδείξεις.

Ο αεροπορικός τουρισμός είναι ένα είδος εναλλακτικού τουρισμού που είναι ανθεί σε πολλές χώρες του εξωτερικού, ενώ ιδιαίτερη αξία για την ανάπτυξή του στη χώρα μας έχει το γεγονός ότι πρόκειται για ένα είδος τουρισμού που απευθύνεται σε κοινό με υψηλά εισοδήματα.

Η Ελλάδα με τα δεκάδες αεροδρόμια που είναι διασκορπισμένα σε όλη τη χώρα αποτελεί ιδανικό τόπο για την ανάπτυξη του αεροπορικού τουρισμού κάτι που όμως δεν έχει συμβεί. Ευθύνη μεταξύ άλλων για αυτό αποδίδεται τόσο στην έλλειψη υποδομών στα περισσότερα αεροδρόμια αλλά και στις αυστηρές αερολιμενικές διαδικασίες που έχουν ως αποτέλεσμα τα περισσότερα αεροδρόμια να κρίνονται μάλλον «αφιλόξενα». Στο επίπεδο αυτό αναμένεται ότι θα υπάρξει βελτίωση με την αποκρατικοποίηση των αεροδρομίων, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στην φετινή εκδήλωση «Athens Flying Week», έχουν δηλώσει συμμετοχή τα ακροβατικά σμήνη της Ολλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας (F-16 Demo), της Πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας ("ORLIK" Aerobatic Team), το team της Red Bull (Alpha Jet), και διεθνούς φήμης πιλότοι όπως οι Francesco Fornabaio, Luca Bertossio, Jurgis Kairys. Επίσης επίδειξη θα πραγματοποιήσει team των βετεράνων Blu Circe και η ομάδα των χειριστών με ειδικές ανάγκες WeFly! Team.

Από Ελληνικής πλευράς συμμετέχουν η Πολεμική Αεροπορία, η Αεροπορία Στρατού, το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα με τα εναέρια μέσα τους και τους κορυφαίους κυβερνήτες τους, οι οποίοι θα εκτελέσουν ασκήσεις ακριβείας, επιχειρησιακούς ελιγμούς, εικονικές διασώσεις κ.λ.π.

Στο πλαίσιο των επιδείξεων το κοινό θα παρακολουθήσει διελεύσεις ακριβείας ελικοπτέρων από τους κορυφαίους πιλότους Ηλία Σοφιανό και Δημήτρη Βερβερέλη με την WARTER AVIATION καθώς και πτήσεις αερομοντελισμού.

pre-show στην παραλία Παλαιού Φαλήρου

Σε αυτήν την αεροπορική εκδήλωση έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή πληρώματα ιδιωτικών αεροσκαφών από την Τουρκία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ελβετία και πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης. Στην οργάνωση της υποδοχής και παραμονής στην Αθήνα των πληρωμάτων συνεργάζεται με τους διοργανωτές η AOPA HELLAS.

Σήμερα Τετάρτη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Athens Flying Week» πραγματοποιείται συνέδριο για αεροπορικά θέματα ενώ αύριο Πέμπτη έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί φαντασμαγορικό pre-show στην παραλία Παλαιού Φαλήρου με ελεύθερη είσοδο.

Για τις εκδηλώσεις της Παρασκευής στο Τατόι το εισιτήριο για τους ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών ανέρχεται στα 5 ευρώ ενώ για τα παιδιά ως 12 ετών το εισιτήριο θα είναι 3 ευρώ. Για τις εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου οι τιμές των εισιτηρίων ανέρχονται σε 8 και 4 ευρώ αντίστοιχα.

Το Athens Flying Week διοργανώνεται από τον Δήμο Αχαρνών, τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και την P.C. Podimatas Audiovisual S.A., ενώ συνέβαλαν σημαντικά στην επιτυχή διοργάνωση του ο ΕΟΤ, ο ΣΕΤΕ, ο HAPCO, το Marketing Greece και η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v